Παραδοσιακή μουσική από διάφορες χώρες της Αφρικής φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς
Πολιτισμός

Παραδοσιακή μουσική από διάφορες χώρες της Αφρικής φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς

Τη γιορτή «περιπλάνησης» στην αφρικανική κουλτούρα Vana Ba Afrika Summer Concert & Bazaar, με παραδοσιακή μουσική από συγκροτήματα με κρουστά και μουσικούς από διάφορες χώρες της Αφρικής, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης, το Σάββατο 23 Ιουλίου, στις 21:00, στο Ευριπίδειο Θέατρο.

Ο Σύλλογος Vana Ba Afrika,* που διοργανώνει την εκδήλωση, μας προσκαλεί να διασκεδάσουμε όλοι και όλες μαζί στους αφρικάνικους ρυθμούς και υπόσχεται μια μαγική βραδιά με ήχους, χορούς και ζωηρά αφρικάνικα χρώματα από τη νότια μέχρι τη βόρεια και από την ανατολική μέχρι τη δυτική άκρη της ηπείρου, μέσα από χειροτεχνίες, έργα λαϊκής τέχνης και face painting ενώ δεν θα λείψουν τα εδέσματα της τοπικής κουζίνας από διάφορες χώρες.

*H μεταναστευτική/προσφυγική κοινότητα, στην οποία συμμετέχουν και φίλοι/ες της αφρικανικής κουλτούρας, γεννήθηκε το 2013, ονομάστηκε Vana Ba Afrika το 2018 και από το 2019 λειτουργεί ως νόμιμη ΜΚΟ. Στόχος της είναι η δημιουργία ενός πολιτιστικού κέντρου, μέσω του οποίου θα δίνεται σε όλους και όλες η ευκαιρία να παίρνουν, μια «γεύση» από την αφρικανική ήπειρο.

Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr. Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης. Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet