Παραδοσιακό γλέντι έστησε η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου στη Ρεματιά
Πολιτισμός

Παραδοσιακό γλέντι έστησε η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου στη Ρεματιά

Στο κατάμεστο θέατρο  Ρεματιάς Χαλανδρίου, την Κυριακή 9 Ιουλίου 21017,οι προσκεκλημένοι της  Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου απόλαυσαν παραδοσιακή μουσική και χορό στην εκδήλωση «Σήμερα γάμος γίνεται».

Η εκδήλωση, ένα ταξίδι στα Τζουμέρκα, την Αμοργό και τους Ασβεστάδες του Έβρου, μέσα από την αναβίωση εθίμων του γάμου, κατάφερε να ενώσει τόπους και χρόνους, ήχο και κίνηση, λόγο και συναίσθημα,ενώ κορυφώθηκε σε γνήσιο παραδοσιακό γλέντι για όλους τους παρευρισκόμενους.

Η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου ευχαριστεί θερμά τον υφυπουργό Γιάννη Μπαλάφα, τον δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Χαλανδρίου, Γιώργο Κουράση, τους δημοτικούς συμβούλους Χαλανδρίου, τον πρώην υφυπουργό Μιχάλη Καρχιμάκη, τους εκπροσώπους της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Κώστα Κωνή και κ. Καραγιώργη,τους εκπροσώπους των πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών συλλόγων και φορέων του Χαλανδρίου, καθώς και τα εκατοντάδες μέλη και φίλους μας που επέλεξαν να συναντηθούν στην ξεχωριστή αυτή βραδιά.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν το χορευτικό τμήμα και η χορωδία παραδοσιακής μουσικής του Συλλόγου, καθώς και οι δεξιοτέχνες μουσικοί Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί ), Ηλίας Μαυρίκης (λαούτο), Ανδρέας Παππάς (κρουστά), Σταυρούλα Δαλιάνη (τραγούδι) και Χρήστος Δανάκης (γκάιντα).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου ανανεώνει το ραντεβού για το φθινόπωρο, με την έναρξη λειτουργίας των δημιουργικών τμημάτων του συλλόγου: Χορευτικό τμήμα, Χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού,τμήμα παραδοσιακών μουσικών οργάνων, εικαστικού κοσμήματος, παλαίωσης αντικειμένων, ζωγραφικής και φωτογραφίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet