Συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή το Φεστιβάλ Ρεματιάς – «Νύχτες Αλληλεγγύης»
Πολιτισμός

Συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή το Φεστιβάλ Ρεματιάς – «Νύχτες Αλληλεγγύης»

Με γεμάτο θέατρο σε κάθε παράσταση συνεχίζει το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017 – «Νύχτες Αλληλεγγύης», ενώ  τις καρδιές των θεατών «έκλεψε» χθες, Δευτέρα 10 Ιουλίου, η Φιλαρμονική και η Χορωδία του Δήμου Χαλανδρίου ερμηνεύοντας έργα του Μίκη Θεοδωράκη.

Κατά την πρώτη φετινή εμφάνιση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλανδρίου στο Φεστιβάλ Ρεματιάς, σε μια βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά με νοητική υστέρηση, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ Χαλανδρίου (Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων – Παιδιών Νοητικά Υστερούντων), «περίσσεψε» η συγκίνηση και ο ενθουσιασμός. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν κομμάτια από το «Ρομανθέρο Χιτάνο» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα και από τις «Μικρές Κυκλάδες» του Οδυσσέα Ελύτη. Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς το κοινό απόλαυσε τη Φιλαρμονική μαζί με τη νεοσύστατη Πολυφωνική Χορωδία της πόλης σε αποσπάσματα από το «Άξιον Εστί» του Ελύτη. Τα τραγούδια ερμήνευσαν οι Γιάννης Θωμόπουλος, Τζίνα Πούλου και Κυριακή Πρωτονοταρίου.

Την έναρξη της βραδιάς χαιρέτισαν ο πρόεδρος της ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ, Όμηρος Εμμανουηλίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμο Χαλανδρίου για τη συμπαράστασή του στον φορέα της πόλης «μέσα στις δυσκολίες των ημερών», όπως ανέφερε.

Και από την προηγούμενη εβδομάδα όμως το… θερμόμετρο της τέχνης και της αλληλεγγύης χτύπησε κόκκινο στη Ρεματιά. Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε η συμμετοχή του κόσμου στη ροκ συναυλία των Magic de Spell και του Δημήτρη Πουλικάκου. Νέοι και… λιγότερο νέοι θεατές πλημμύρισαν το θέατρο για να ακούσουν τους αγαπημένους τους τραγουδιστές και να ροκάρουν στη δροσερή «αγκαλιά» της Ρεματιάς την Πέμπτη 6 Ιουλίου.

Το θέατρο γέμισαν ωστόσο και οι τρεις φορείς της πόλης του Χαλανδρίου που παρουσίασαν τις παραστάσεις τους από την Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 9 Ιουλίου. Την Παρασκευή το κοινό ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αργώ» για να παρακολουθήσει την ερασιτεχνική θεατρική παράσταση που ανέβασαν τα μέλη του. Το αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο που παρουσίασε η  Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου το Σάββατο μάγεψε το κοινό, ενώ η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου ξεσήκωσε με τον χορό και το τραγούδι, τους εκατοντάδες «καλεσμένους» στο… γαμήλιο γλέντι της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet