Τα 5 στοιχεία… στο Φεστιβάλ Ρεματιάς
Πολιτισμός

Τα 5 στοιχεία… στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

Μια πρωτότυπη παράσταση, βασισμένη στη μουσική και εμπνευσμένη από την κοσμογονική θεωρία του Ησιόδου, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017 – «Νύχτες Αλληλεγγύης», την Τετάρτη 19 Ιουλίου.

Ύστερα από μια σειρά πετυχημένων εμφανίσεων, τα τελευταία δύο χρόνια, σε θεατρικές σκηνές, «Τα 5 στοιχεία» της Άννας Μπουρμά βρίσκουν στο Θέατρο της Ρεματιάς το φυσικό τους περιβάλλον για τη μοναδική παράσταση που θα πραγματοποιηθεί το φετινό καλοκαίρι. Τον νοηματικό κορμό της παράστασης, μέσα από τραγούδια που αναφέρονται σε αυτά, αποτελούν η φωτιά, ο αέρας, το νερό, η γη και το άγνωστο πέμπτο στοιχείο.

Η Άννα Μπουρμά τραγουδά, χορεύει, παίζει πιάνο και κρουστά και καλεί το κοινό σε μια μουσική – εικαστική μυσταγωγία, την οποία υπογράφει και σκηνοθετικά ενώ τα κείμενα και πολλά από τα τραγούδια υπογράφει ο συνθέτης και στιχουργός Τάκης Μπουρμάς.

Η παρουσία παραδοσιακών οργάνων, όπως νταούλια, τσαμπούνες, ελληνικές γκάιντες, καβάλι, αλλά και σύγχρονες τεχνικές, όπως computer programming και looping, δίνουν ένα πρωτόγνωρο αποτέλεσμα που περιγράφει τη σύνδεση της παράδοσης με το σήμερα και της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας με τη σύγχρονη αναζήτηση και γραφή.

Κείμενα, ενορχήστρωση: Tάκης Μπουρμάς
Σκηνοθεσία: Άννα Μπουρμά
Κιθάρες, φωνή, αφήγηση: Τάκης Μπουρμάς
Πλήκτρα: Nίκος Καλαντζάκος
Πνευστά: Γιώργος Μακρής

Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Αντί εισιτηρίου ο διοργανωτής Δήμος Χαλανδρίου ζητεί την προαιρετική συνεισφορά των πολιτών σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Μάλιστα, ο Δήμος τονίζει ότι «το Φεστιβάλ Ρεματιάς προσφέρει την τέχνη, εμείς την αλληλεγγύη. Προσφέρουμε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση των συνανθρώπων μας που πλήττονται από την κρίση».

Σημειώνεται ότι στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου (πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου) υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης με αυτοκίνητο για τα άτομα με κινητική αναπηρία, καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet