Τη νέα ταινία του ετοιμάζει το κινηματογραφικό εργαστήριο του Δήμου Χαλανδρίου
Πολιτισμός

Τη νέα ταινία του ετοιμάζει το κινηματογραφικό εργαστήριο του Δήμου Χαλανδρίου

Τη νέα ταινία του ετοιμάζει το κινηματογραφικό εργαστήριο του Δήμου Χαλανδρίου, που όπως τονίζει η δημοτική αρχή «θα συναρπάσει για μια ακόμη χρονιά τους συμμετέχοντες, συνδυάζοντας πραγματικότητα και όνειρο, ψυχολογία και ποίηση, δράση και σιωπή, τοπία και πρόσωπα».

Η δημοτική αρχή αναφέρει σχετικά: «Ο Δήμος Χαλανδρίου φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα πρότυπο κινηματογραφικό εργαστήριο όπου οι προσωπικότητες όσων συμμετέχουν είναι το πρώτο και καθοριστικό “υλικό” για την υλοποίηση μιας ταινίας, με τις ιδέες, τα βιώματα, τη φαντασία τους. Μπροστά ή πίσω από την κάμερα, πάντα σε πνεύμα συνεργασίας, με συλλογική δουλειά».

Στη διάρκεια του εργαστηρίου ακολουθούνται όλα τα στάδια υλοποίησης μιας ταινίας από την πρωταρχική ιδέα και τη συγγραφή του σεναρίου μέσα από ομαδικές συζητήσεις και καταγραφές, την προεργασία για την υλοποίηση της ταινίας (πρόβες, ρεπεράζ χώρων, σκηνικά/κοστούμια, ντεκουπάζ των σκηνών) μέχρι την οργάνωση και την υλοποίηση των γυρισμάτων και την αποπεράτωση της ταινίας (μοντάζ, τεχνικές  επεξεργασίες, μουσική). Όλες οι εργασίες γίνονται συλλογικά, ξεκινώντας από το σενάριο μέχρι και την ολοκλήρωση της ταινίας.

Το κινηματογραφικό εργαστήριο απευθύνεται σε νέους από 16 ετών. Υπεύθυνος είναι ο σκηνοθέτης Νίκος Κορνήλιος (τηλ. επικοινωνίας 6975 596856 – mail [email protected]).

Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Τρίτη από τις 19:00 έως τις 22:00. Η διάρκειά του είναι οκτώ μήνες με τρεις ώρες εβδομαδιαίως και ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 20 άτομα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο [email protected].

Το κινηματογραφικό εργαστήριο του Δήμου Χαλανδρίου έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τις ταινίες «Μαγική καλίμπα» (1919-2020) & «H τεχνική του φιλμ νουάρ» (2020-2021).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet