Τις αρχαιότητες του Χαλανδρίου «αποκάλυψε» ο Σύλλογος «Αργώ»
Πολιτισμός

Τις αρχαιότητες του Χαλανδρίου «αποκάλυψε» ο Σύλλογος «Αργώ»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η περιήγηση – ξενάγηση στις αρχαιότητες του Χαλανδρίου που οργανώθηκε από τον Πολιτιστικό και Επιστημονικό Σύλλογο Χαλανδρίου «Αργώ», το Σάββατο 23 Μαΐου 2015.

Την ξενάγηση πραγματοποίησε η κα Ντόρα Τζεφέρη, αρχαιολόγος που έχει ασχοληθεί με ανασκαφές στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Στο οικόπεδο Σαραντόπουλου.
Στο οικόπεδο Σαραντόπουλου, στα… χνάρια της αρχαίας οδού της λιθαγωγίας.

Οι συμμετέχοντες στην ξενάγηση επισκέφθηκαν το οικόπεδο Σαραντόπουλου, στη Λεωφόρος Πεντέλης 101, όπου έμαθαν για την αρχαία οδό της λιθαγωγίας (από όπου κατέβαιναν τα μάρμαρα της Πεντέλης, για να κτιστεί ο Παρθενώνας).

Έπειτα επισκέφθηκαν τις εκκλησίες Παναγία Μαρμαριώτισσα, όπου είδαν τον Ρωμαϊκό τάφο στο μικρό εκκλησάκι, Ζωοδόχο Πηγή,  Άγιο Γεώργιο και Άγιο Νικόλαο στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου και έμαθαν πληροφορίες για τα μνημεία.

Παναγία Μαρμαριώτισσα
Στον Ι.Ν. Παναγίας Μαρμαριώτισσας.
Το εσωτερικό του Ι.Ν. Παναγίας Μαρμαριώτισσας
Το εσωτερικό του Ι.Ν. Παναγίας Μαρμαριώτισσας
Στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής
Στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής.

Τέλος, άκουσαν πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για το Αδριάνειο Υδραγωγείο του 2ου αιώνα μ.Χ. που υδροδοτούσε την Αθήνα για περισσότερα από 1.800 χρόνια!

Η μέρα «έκλεισε» με γεύμα σε ταβέρνα του Χαλανδρίου, όπου ο Σύλλογος και οι συμμετέχοντες στην ξενάγηση ευχαρίστησαν την αρχαιολόγο και τον σύζυγό της (επίσης αρχαιολόγο) για την όμορφη περιήγηση!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet