Φορείς του Χαλανδρίου… δημιουργούν πολιτισμό στο Φεστιβάλ Ρεματιάς
Πολιτισμός

Φορείς του Χαλανδρίου… δημιουργούν πολιτισμό στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

Οι φορείς του Χαλανδρίου δημιουργούν πολιτισμό στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης.

Με την πολιτιστική δημιουργία των φορέων της πόλης ξεκίνησε το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης. Φορείς της πόλης παρουσιάζουν θεατρικές, μουσικές και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, στην πλειονότητά τους με ελεύθερη είσοδο, οι οποίες θα καλύψουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ έως τις 9 Ιουλίου.

Εκδηλώσεις:

Παρασκευή 6 Ιουλίου 

«Κομεντί Μπουρδουκλουά – βαριετέ μετά χορών κι ασμάτων»
Από τον Πολιτιστικό – Επιστημονικό Σύλλογο Χαλανδρίου «Αργώ»
Ελεύθερη είσοδος

Μια παράσταση στα πρότυπα του βαριετέ, που άνθισε στην Αθήνα στις αρχές του 20ου αιώνα, παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού και Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ», σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Ιωάννας Μπακαλάκου, και υπόσχεται ένα αισιόδοξο και άκρως διασκεδαστικό θέαμα, βασισμένο στη δύναμη της ομαδικότητας και της αγάπης για την ερασιτεχνική δημιουργία. Η παράσταση αποτελείται από τρία μονόπρακτα του Νικόλαου Λάσκαρη, έμμετρα κείμενα του Αντώνη Δημητριάδη και τραγούδια από τις επιθεωρήσεις των δεκαετιών του ‘40 και του ‘50.
Μετά τη σπουδή της στην κωμωδία χαρακτήρων με το έργο του Μολιέρου Ο Αρχοντοχωριάτης, που παρουσίασε στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017, η θεατρική ομάδα ασχολείται φέτος με την ελληνική κωμωδία και έναν από τους πρωτοπόρους της, τον Νικόλαο Λάσκαρη, ενώ θέτει ως στόχο και τη γνωριμία μας με το μουσικό θέατρο, το οποίο κατά το παρελθόν αποτέλεσε το κύριο λαϊκό θέαμα και μαζί με τα κωμειδύλλια και τα βουκολικά δράματα έγινε φυτώριο μεγάλων ελλήνων πρωταγωνιστών, σκηνοθετών και συγγραφέων.

Σάββατο 7 Ιουλίου 

«Αρκαδία – Όσα χωράνε στην αλήθεια, δεν τα βαστάν τα παραμύθια», μουσικοχορευτική παράσταση
Από την Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου
Ελεύθερη είσοδος

Μια μουσικοχορευτική παράσταση για τα έθιμα, τις ασχολίες και τις παραδόσεις των ανθρώπων της Αρκαδίας, που συνδέονται με γιορτές, χορούς και τραγούδια,  παρουσιάζει η Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου.

Η παράσταση αποτελεί μια διαφορετική προσέγγιση της αρκαδικής λαογραφίας με σεβασμό στην παράδοση και ταυτόχρονα με ματιά στραμμένη στη σύγχρονη εποχή.  Η Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου μας υπόσχεται μια αφήγηση ιστοριών που δεν έχουν ακουστεί και που σε συνδυασμό με την αναπαράσταση γνωστών εθίμων μας δημιουργούν την αίσθηση ενός παραμυθιού «που γινόταν μια φορά κι έναν καιρό, όχι και τόσο μακρινό».

Δευτέρα 9 Ιουλίου 

«Χτύπα καρδιά μου στον ρυθμό», παραδοσιακή μουσική και χορός
Από την Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου
Ελεύθερη είσοδος

Μια βραδιά με παραδοσιακή μουσική και χορό και στόχο την ανάδειξη της παράδοσης και του ρυθμικού πλούτου όλης της Ελλάδας παρουσιάζει η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες της παραδοσιακής μουσικής καθώς επίσης το Χορευτικό Τμήμα και η Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του συλλόγου. Όπως σημειώνει η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου, η εκδήλωση επιχειρεί μια επαφή με τους σημαντικότερους ρυθμούς της παραδοσιακής μας μουσικής αναδεικνύοντας τη σύνδεσή τους με τον χορό.

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Ώρα έναρξης όλων των παραστάσεων: 9.00 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς: πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet