Συναυλίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Χαλανδρίου στη Ρεματιά
Πολιτισμός

Συναυλίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Χαλανδρίου στη Ρεματιά

Στον άνθρωπο που άλλαξε την πορεία του αργεντίνικου τάνγκο, τον Άστορ Πιατσόλα, είναι αφιερωμένη η επόμενη συναυλία που παρουσιάζει τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016, Νύχτες Αλληλεγγύης, η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου.

Συναυλία - αφιέρωμα στον Άστορ Πιατσόλα στο Φεστιβάλ ΡεματιάςΟ Άστορ Πιατσόλα ενσωμάτωσε στις συνθέσεις του στοιχεία τζαζ και κλασικής μουσικής που έφεραν επανάσταση στο παραδοσιακό τάνγκο, δημιουργώντας το nuevo tango (νέο τάνγκο). Στην Αργεντινή είναι γνωστός ως «El Gran Ástor» (ο Μέγας Άστορ) ενώ θεωρείται ο πιο σημαντικός συνθέτης του τάνγκο κατά το δεύτερο μισό του 20ύ αιώνα.

Μια μέρα μετά, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου θα επαναλάβει τη συναυλία που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στις 18 Ιουλίου, στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ, και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Λόγω της αυξημένης προσέλευσης του κόσμου αποφασίστηκε η επανάληψη της συναυλίας προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να την παρακολουθήσουν και όσοι δεν είχαν την ευκαιρία την πρώτη φορά.

Πρόκειται για μια συναυλία – αφιέρωμα στον Νίνο Ρότα και τον Ένιο Μορικόνε, δύο μεγάλους συνθέτες που «έντυσαν» με τη μουσική τους δεκάδες κινηματογραφικές ταινίες. Συνδεδεμένος ιδιαίτερα με τη μουσική από την ταινία «Ο Νονός» ο πρώτος και με ιταλικά γουέστερν όπως «Ο Καλός, ο Κακός, και ο Άσχημος» ο δεύτερος, χαρακτήρισαν με το έργο τους μια ολόκληρη εποχή για τον κινηματογράφο αποκτώντας τεράστια φήμη σε όλο τον κόσμο.

Ώρα έναρξης: 20:30.

Είσοδος ελεύθερη.

Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Στο Θέατρο Ρεματιάς υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης με αυτοκίνητο για τα άτομα με κινητική αναπηρία καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς: πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet