Συγκίνησαν το κοινό οι… 11 Στιχοπλόκοι
Πολιτισμός

Συγκίνησαν το κοινό οι… 11 Στιχοπλόκοι

Μια ιδιαίτερα συγκινητική βραδιά χάρισαν χτες, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, σε όσους βρέθηκαν στη Ρεματιά, οι 11 Στιχοπλόκοι και οι συνεργάτες τους, συνθέτες, μουσικοί και τραγουδιστές, που ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα δημιουργικό αντάμωμα στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου.

Στη χτεσινή συναυλία, οι νέοι δημιουργοί, τα τραγούδια των οποίων συμπεριλήφθηκαν στο cd «11 Στιχοπλόκοι», παραγωγής του Αετοπουλείου, παρουσίασαν τη δουλειά τους και μοιράστηκαν τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους με το ένθερμο κοινό. Η ιστορία του συγκεκριμένου δίσκου ξεκινά πριν τρία χρόνια, όταν διεξαγόταν στο Αετοπούλειο εργαστήρι δημιουργικής γραφής, όπου και συναντήθηκαν οι άνθρωποι που δούλεψαν για να παρουσιαστεί αυτή η συλλογική δουλειά.

Οι συντελεστές του cd «11 Στιχοπλόκοι» στην σκηνή του Θεάτρου Ρεματιάς Χαλανδρίου
Οι συντελεστές του cd «11 Στιχοπλόκοι» στην σκηνή του Θεάτρου Ρεματιάς Χαλανδρίου

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι στιχουργοί παρουσίασαν τον εαυτό τους στο κοινό μέσω βιντεοπροβολής. Αφού ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των τραγουδιών τους, ανέβηκαν στη σκηνή όπου μαζί με τους συνθέτες και τους μουσικούς τραγούδησαν όλοι μαζί το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη «Όμορφη πόλη» αφιερώνοντας το, όπως είπε η παρουσιάστρια της βραδιάς και μια εκ των στιχοπλόκων, Αλεξάνδρα Παπασωτηρίου, «στο Χαλάνδρι που είναι και γίνεται όλο και περισσότερο μια όμορφη πόλη».

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και τα υπόλοιπα μέλη της δημοτικής Αρχής ενώ παραβρέθηκε ο πρόεδρος και μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων – Παιδιών Νοητικά Υστερούντων, ΠΕΓΚΑΠ – Ν.Υ. (που εδρεύει στο Χαλάνδρι, Λεωφ. Πεντέλης 92), στην οποία παραχωρήθηκαν τα cd προκειμένου να τα διαθέτει έναντι συμβολικού αντιτίμου και να αξιοποιήσει τα έσοδα για την κάλυψη αναγκών της.

Πριν τη συναυλία, χαιρετισμό στο κοινό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού, Σέργιος Γκάκας, ο οποίος, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση της δημοτικής Αρχής για την αθρόα συμμετοχή του κοινού στο Φεστιβάλ Ρεματιάς «Νύχτες Αλληλεγγύης», σχετικά με τη δημιουργία του cd ανέφερε:

«Σήμερα η χαρά μας είναι μεγαλύτερη επειδή έγινε πραγματικότητα η κυκλοφορία αυτού του δίσκου από τη Διεύθυνση Πολιτισμού. Πέρα από την καλλιτεχνική του αξία, που θα κρίνουν οι ακροατές, αυτή η παραγωγή αποτελεί παράδειγμα των δημιουργικών δυνατοτήτων που έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι άνθρωποι που εργάστηκαν γι΄ αυτόν το σκοπό «διέλυσαν» το στερεότυπο του οκνηρού και άβουλου δημοσίου υπαλλήλου. Έκαναν ό,τι έπρεπε με κέφι, το πήραν προσωπικά και τα κατάφεραν. Και δεν είναι οι μόνοι συνεργάτες μας στον Δήμο που ευχαριστώ εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου και του δημάρχου. Είναι και οι δεκάδες από τις άλλες υπηρεσίες του Δήμου που με κάθε τρόπο στήριξαν τις «Νύχτες Αλληλεγγύης». Και φυσικά οι καλλιτέχνες, οι οποίοι υλοποίησαν την πρώτη, μετά από χρόνια, καλλιτεχνική παραγωγή του Αετοπούλειου.

»Θα ήταν εύκολο να σας πω ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες παραγωγές. Προτιμώ να υποσχεθώ πως θα προσπαθήσουμε, όπως θα προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της πόλης μας».

Οι συντελεστές για την παραγωγή του cd:

Παραγωγή: Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου
Διεύθυνση παραγωγής: Αλεξάνδρα Παπασωτηρίου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Χατζηελευθερίου
Εκτέλεση παραγωγής: Βαγγέλης Κυριαζής (Kyriazis Studios)
Ηχογράφηση – Μίξη – Mastering: Kyriazis Studios
Ηχολήπτης: Θάνος Καλέας
Artwork: Σόφη Αλυσανδράτου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet