Το βιβλίο «Λαμόγια στο χακί» παρουσιάστηκε στο Αετοπούλειο
Πολιτισμός

Το βιβλίο «Λαμόγια στο χακί» παρουσιάστηκε στο Αετοπούλειο

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η εκδήλωση που έγινε στη γεμάτη αίθουσα του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, για την παρουσίαση του βιβλίου του Διονύση Ελευθεράτου «Λαμόγια στο χακί».

Το βιβλίο αναφέρεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, στον «μύθο» περί του οικονομικού θαύματος της επτάχρονης δικτατορίας και για τα σκάνδαλα των συνταγματαρχών τα οποία αποκαλύφθηκαν μετά την πτώση τους.

Για το βιβλίο μίλησαν και συζήτησαν με το κοινό ο καθηγητής του Παντείου Σπύρος Σακελλαρόπουλος, ο δικηγόρος και στέλεχος του αντιδικτατορικού αγώνα Στάθης Χατζόπουλος και ο συγγραφέας.

Η κουβέντα επεκτάθηκε σε θέματα όπως η στήριξη των οικονομικών ελίτ στο καθεστώς, η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, αλλά και η ύποπτη αντίληψη που αναπτύχθηκε τα χρόνια των μνημονίων και που εκφράζεται από το ανιστόρητο «ένας Παπαδόπουλος θα μας σώσει».

Αρκετοί αναφέρθηκαν στη στενή ιδεολογική συγγένεια της χούντας με τα σημερινά νεοναζιστικά μορφώματα και «στην ανάγκη της επαγρύπνησης ώστε να μην επιτραπεί η οποιαδήποτε απόπειρα καταστολής των ελευθεριών με πρόσχημα την οικονομική κρίση και την “προστασία του εθνικού συμφέροντος”».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet