Συγκινητική ατμόσφαιρα στην 1η από «2 Μέρες Γιορτής για το Θέατρο Ρεματιάς»
Πολιτισμός

Συγκινητική ατμόσφαιρα στην 1η από «2 Μέρες Γιορτής για το Θέατρο Ρεματιάς»

Από νωρίς κατέφτασαν χθες, Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 στο Θέατρο της Ρεματιάς δεκάδες φίλοι του, προκειμένου να γιορτάσουν με τη συντροφιά της Αφεντούλας Ραζέλη, του Στέλιου Γαλανού και της λαϊκής ορχήστρας «Φόντο», τον ένα χρόνο ύστερα από τον εμπρησμό του θεάτρου.

Η συναυλία με τίτλο «Το αστικό λαϊκό τραγούδι στον 20ο αιώνα» ταξίδεψε το κοινό στη λαϊκή μουσική παραγωγή που γνώρισε η χώρα μας από το 1900 μέχρι και το 2000 και μέχρι λίγο πριν τα μεσάνυχτα οι θεατές είχαν μεταμορφωθεί σε μια μεγάλη συντροφιά που σιγοτραγουδούσε μαζί με τους καλλιτέχνες, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που έστησαν χορό δίνοντας τα χαρακτηριστικά μιας πραγματικά μεγάλης γιορτής.

Στους φίλους της Ρεματιάς απηύθυνε χαιρετισμό, κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, υπογραμμίζοντας τη δύναμη της συλλογικής προσπάθειας: «Πέρυσι τέτοιες μέρες, με αφορμή την καταστροφή και την αναγέννηση του Θεάτρου της Ρεματιάς, η Ευγενία Λουπάκη έγραψε ένα τρυφερό, όπως πάντα, κείμενο. Αναζητήστε το. Είχε τίτλο “Να σκαλίζεις τη στάχτη”. Θυμάμαι ότι μιλούσε για την ελπίδα και την αλληλεγγύη, για την ακατανίκητη δύναμη του παραδείγματος και της ομάδας.

»Το νερό που κύλησε στις όχθες της Ρεματιάς πήρε μαζί του εκτός από τον χρόνο και πολλές από τις πηγές της τοτινής μας ελπίδας. Ίσως αυτός να ΄ναι και ο σημαντικότερος λόγος αυτών των συναυλιών. Σκαλίζουμε τη μνήμη για να τρυγήσουμε από τη μόνη πηγή αισιοδοξίας που δεν μπορεί κανείς να μας κλέψει. Αυτήν της αλληλεγγύης και της πίστης στην κοινή προσπάθεια. Αυτήν που νίκησε πέρυσι το κακό και μας δίνει το όποιο κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθεια».

Οι «2 Μέρες Γιορτής» για τον Δήμο Χαλανδρίου ολοκληρώνονται σήμερα, 31 Μαΐου 2016, με τη συναυλία της Ορχήστρας Academica Αθηνών που θα παρουσιάσει με διεύθυνση Νίκου Αθηναίου και σολίστ την Ευγενία Παπαδήμα και τον Χρίστο Παπαγεωργίου κλασικές συνθέσεις και σύγχρονες μεταγραφές έργων των W.A. Mozart, S. Barber, J.S. Bach, B. Britten, G.F. Haendel.

Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη, όπως και στη χθεσινή, ενώ το πρόγραμμα ξεκινά στις 20:30.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς: Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet