Πρεμιέρα για τους «Ζαπατίστας» στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021
Χαλάνδρι

Πρεμιέρα για τους «Ζαπατίστας» στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021

Την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Ζαπατίστας – Μια παράσταση που παίχτηκε παλιά δηλαδή σήμερα», σε σκηνοθεσία της Δανάης Λιοδάκη, παρουσιάζει το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 – Νύχτες Αλληλεγγύης, τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου.

Οι Ζαπατίστας, ένα κίνημα ιθαγενών και Μεξικανών που το 1994 ζήτησε ελευθερία και ανεξαρτησία από το κράτος του Μεξικό, ανακοίνωσαν τον Οκτώβριο του 2020, την απόφασή τους να ξεκινήσουν ένα ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η παράσταση κινείται ανάμεσα στη μυθοπλασία και το θέατρο ντοκουμέντο και εμπνέεται από την άφιξη των Ζαπατίστας στην Ευρώπη και τη συνάντηση αυτών των δύο πολιτισμών.

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές της, έχει ως αφετηρία τον ίδιο τον λόγο των Ζαπατίστας:

«Ο λόγος αυτός, πότε ως διακήρυξη, πότε ως μήνυμα, πότε ως συμβολική πράξη και πότε ως μύθος φτάνει στους θεατές και τους κάνει κοινωνούς της εικόνας για τη ζωή και την ελευθερία των ιθαγενών λαών του Μεξικό. Μία εικόνα ίσως μακρινή από τη δική μας αλλά αξιοθαύμαστη, γεμάτη θάρρος, αλλά και στοργή, αγάπη και μοναδικό χιούμορ. Οι Ζαπατίστας, μας καλούν να επαναδιαπραγματευτούμε έννοιες όπως η δημοκρατία, η δικαιοσύνη και η ελευθερία και κόντρα στην κοινωνική απελπισία και απομόνωση της περιόδου, να ξαναμαγευτούμε».

Oι συντελεστές της παράστασης:

Σκηνοθεσία – Δραματουργία: Δανάη Λιοδάκη.

Μουσική Σύνθεση: Παύλος Κατσιβέλης.

Σκηνογραφία: Νικόλας Κανάβαρης.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Εύα Φρακτοπούλου.

Κινησιολογία: Στάλη Συμεών

Παίζουν: Μαριέλα Δουμπού, Ευσταθία Λαγιόκαπα, Δημήτρης Τσιγκριμάνης, Σωτήρης Χατζηαγόρου.

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Πληροφορίες για την παράσταση:

  • Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, (Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου).
  • Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr.
  • Ώρα έναρξης: 20.30.
  • Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet