Στέφανος Καμπάς στο «Ε»: Βιώνουμε ένα σοκ πριν το συνειδητοποιήσουμε – Ας μείνουμε ενωμένοι
Χαλάνδρι

Στέφανος Καμπάς στο «Ε»: Βιώνουμε ένα σοκ πριν το συνειδητοποιήσουμε – Ας μείνουμε ενωμένοι

Το ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, εναρμονιζόμενο με τις νέες πρωτόγνωρες συνθήκες που περνά ο τόπος, δίνει βήμα σε ανθρώπους από τον Βόρειο Τομέα Αθηνών, ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που ωστόσο «κουβαλούν» ο καθένας έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, προκειμένου να στείλουν το μήνυμά τους στη μεγάλη μάχη που δίνουμε εναντίον του κορωνοϊού.

Ο Στέφανος Καμπάς, με τον Πολιτιστικό και Επιστημονικό Σύλλογο «Αργώ», είναι πάντα μπροστάρης σε όλα τα δρώμενα του Δήμου Χαλανδρίου που έχουν ως επίκεντρο τον Άνθρωπο και τις αναζητήσεις του. Αθόρυβα, αλλά ουσιαστικά, δίνει στην κοινότητα που απευθύνεται πολύτιμες διεξόδους για να σκεφθεί, να δράσει, να δημιουργήσει…

Στην κρίση που περνάμε θυμήθηκε τον Αντώνη Σαμαράκη, προσπαθώντας να «γεφυρώσει» τις αποστάσεις που επέβαλε ο κωδικοποιημένος ως «Covid-19» ιός.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΜΠΑΣ, πρόεδρος Πολιτιστικού και Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου «Αργώ»

Παραλλάσσοντας τα λόγια του Αντώνη Σαμαράκη θα έλεγα ότι «ποτέ οι αποστάσεις των ανθρώπων μεταξύ τους δεν έπρεπε να είναι τόσο μεγάλες, ενώ οι καρδιές τους έχουν ανάγκη να είναι τόσο κοντά». Η πανδημία του κορωνοϊού σαρώνει χώρες και λαούς. Εξελίσσεται με ταχύτητα κινηματογραφικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Ένα παγκόσμιο σοκ, που το βιώνουμε πριν το συνειδητοποιήσουμε. Μια μάχη για την υγεία και τη ζωή πρώτα από όλα, που μέσα σε αυτή διακυβεύονται πολλά περισσότερα.

Δεν πρόκειται απλώς για ένα μικρό διάλειμμα καραντίνας και όλα θα συνεχισθούν όπως πριν. Είναι μια μακρά δοκιμασία που, εκτός από το ύψιστο αγαθό της ζωής, δοκιμάζει και ανθρώπινες αξίες. Οι κρίσεις αναδεικνύουν αρετές όπως ο αλτρουισμός, παράγουν όμως και φαινόμενα ατομισμού και κυνικής εκμετάλλευσης.  

Η ατομική ευθύνη μας καλείται να υπερασπιστεί τη συλλογική υγεία. Περιφρουρούμε όλοι το δικαίωμα της ζωής, μένοντας καταρχήν σπίτι και λαμβάνοντας μέτρα προστασίας. Οι γιατροί, οι νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία, παρά τις ελλείψεις και σε επικίνδυνες συνθήκες, έχουν επιφορτισθεί ηρωικά την κύρια ευθύνη! Οι άνθρωποι που συνεχίζουν να εργάζονται, παρέχοντας, παρά τους κινδύνους, υπηρεσίες σε όλους μας, είναι αυτοί που κάνουν ακόμη την κοινωνία μας να λειτουργεί.

Συμβάλλουμε όλοι, υπεύθυνα, συγκροτημένα, βγαίνουμε νικητές από αυτή την απροσδόκητα σκληρή δοκιμασία, βλέποντας και την επόμενη μέρα. Θα έχουμε νικήσει, εμπεδώνοντας τις αξίες της ανθρώπινης αλληλεγγύης, του «εμείς» πάνω από το «εγώ», του κοινωνικού κράτους και της θωράκισης δημόσιων αγαθών όπως η Υγεία. 

#Μένουμε δυνατοί!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet