Χαλάνδρι: Πώς θα πραγματοποιείται η κυκλοφορία στην Πανανικολή μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη στο οδόστρωμα
Χαλάνδρι

Χαλάνδρι: Πώς θα πραγματοποιείται η κυκλοφορία στην Πανανικολή μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη στο οδόστρωμα

Λόγω εκτέλεσης των εκτάκτων εργασιών για την αποκατάσταση του οδοστρώματος στην οδό Παπανικολή, στο Χαλάνδρι, από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου πραγματοποιείται πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαν. Μωρεάς και Κ. Παλαμά, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Δουκ. Πλακεντίας.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, κατά την εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής:

  • Για τα βαρέα οχήματα και λεωφορεία ΟΑΣΑ: Παπανικολή – αριστερά Σολωμού – δεξιά Λ. Βασ. Γεωργίου – δεξιά 25ης Μαρτίου – αριστερά Παπανικολή.
  • Για τα λοιπά οχήματα: Παπανικολή – αριστερά Σολωμού – δεξιά Λ. Βασ. Γεωργίου – δεξιά 25ης Μαρτίου – ευθεία Εθν. Αντιστάσεως – αριστερά Ψαρών – αριστερά Περικλέους – δεξιά Παπανικολή.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγοί πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μεγάλες καθυστερήσεις τις ώρες αιχμής, τόσο στην άνοδο της Καποδιστρίου (η Παπανικολή είναι συνέχειά της) προς Χαλάνδρι όσο και στην ανισόπεδη διάβαση της Καποδιστρίου με την Κηφισιάς (και στη στροφή προς Χαλάνδρι και στη στροφή προς Φιλοθέη – Νέα Ιωνία). 

Υπενθυμίζεται ότι το οδόστρωμα στην οδό Παπανικολή υποχώρησε την περασμένη Παρασκευή, μετά την ισχυρή νεροποντή και -όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια- αιτία ήταν η κακοτεχνία σε παλαιό αγωγό του ΟΤΕ. Σύμφωνα με την αντιπεριφέρεια Βόρειου Τομέα Αθηνών, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν πιθανότατα το προσεχές Σάββατο 23/10.

Συνεχίζονται από την Περιφέρεια Αττικής οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος

«Από την πρώτη στιγμή, τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής έσπευσαν για αυτοψία στο σημείο, όπου διαπιστώθηκε εκτεταμένη υποχώρηση του οδοστρώματος. Μετά την τοποθέτηση σήμανσης για την αποφυγή ατυχημάτων και τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία ξεκίνησαν άμεσα οι εργασίες διερεύνησης και αποκατάστασης του προβλήματος» αναφέρει σχετικά με το πρόβλημα που ανέκυψε η αντιπεριφέρεια Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Όπως σημειώνει, διαπιστώθηκε κακοτεχνία που οφείλεται στο γεγονός ότι κατά το παρελθόν εταιρεία τηλεφωνικών δικτύων (κατά πάσα πιθανότητα ο ΟΤΕ) είχε διατηρήσει τον πλακοσκεπή αγωγό ομβρίων, με τη μέθοδο της κατευθυνόμενης διάτρησης (χωρίς δηλαδή ανοιχτή διατομή), και δημιούργησε ρήγμα στον αγωγό ομβρίων (παλιό αγωγό κατασκευασμένο από την ΕΥΔΑΠ), με αποτέλεσμα η πάροδος των χρόνων και η έντονη βροχόπτωση να προκαλέσει την καθίζηση του οδοστρώματος.

«Όλη την εβδομάδα εντατικά θα πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης (σιδέρωμα, καλούπωμα, σκυροδέτηση τοιχείων, επίχωση) και αναμένεται η ασφαλτόστρωση της οδού να ολοκληρωθεί το Σάββατο (23/10), με στόχο, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες, να δοθεί το συντομότερο δυνατό η οδός σε κυκλοφορία και να επανέλθει η κανονικότητα» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Εργαζόμαστε από την πρώτη στιγμή εντατικά και μεθοδικά για την αποκατάσταση της βλάβης με τον καλύτερο δυνατό τεχνικά τρόπο. Ζητούμε την κατανόηση των οδηγών, καθώς όλες οι εργασίες γίνονται για την προάσπιση της ασφάλειάς τους», δήλωσε σχετικώς η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Λ. Κεφαλογιάννη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet