Αυγουστιάτικα ταξίδια στο… πιάτο – Πέντε ethnic εστιατόρια στα Βόρεια Προάστια
Καφές-Ποτό-Φαγητό

Αυγουστιάτικα ταξίδια στο… πιάτο – Πέντε ethnic εστιατόρια στα Βόρεια Προάστια

Ο κορωνοϊός έχει κάνει τη ζωή μας ούτως ή άλλως πολύπλοκη. Κάπως έτσι, οι παραδοσιακές καλοκαιρινές διακοπές του Αυγούστου για πολλούς έχουν γίνει ολιγοήμερες, για άλλους έχουν περιοριστεί σε εκδρομές σε κοντινά μέρη και, βέβαια, πάντα υπάρχουν οι… φανατικοί που δεν αποχωρίζονται την πόλη όταν λείπουν οι περισσότεροι.

Ψάχνοντας αφορμή, λοιπόν, για ταξίδια -και μάλιστα μακρινά, απ’ αυτά που στις μέρες μας είναι σχεδόν απαγορευμένα- προτείνουμε… γευστική προσομοίωση! Πέντε ethnic εστιατόρια, λοιπόν, στα Βόρεια Προάστια, για ταξίδια στο… πιάτο.

Εννοείται ότι, λόγω των ημερών της συγκυρίας, επιβάλλεται ένα τηλεφώνημα πριν, για να είμαστε απολύτως σίγουροι για την… απογείωση.

Veri Table

Ξεκινάμε από την πατρίδα της μαγειρικής τέχνης (τουλάχιστον για τον δυτικό κόσμο), την οποία θα συναντήσουμε στο Νέο Ψυχικό. Η γαλλική κουζίνα, λοιπόν, στα καλύτερά της, σε συνδυασμούς και γεύσεις που μας φαίνονται κοντινές, αλλά με το γαλλικό… αλατοπίπερο όλα αποκτούν διαφορετική γεύση.

Εννοείται ότι η κάβα είναι πλούσια και άκρως αντιπροσωπευτική του σημαντικότερου αμπελώνα του κόσμου.

(Veri Table, Αγγέλου Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό – τηλ.: 211 182 9109)

Al Pino di Halandri

Η επόμενη στάση είναι στη γειτονιά μας. Ρώμη, Μιλάνο ή όποια πόλη θέλετε, με συνδυασμούς και πιάτα που όλοι λίγο-πολύ ξέρουμε και αγαπάμε. Μακαρονάδες, πίτσες, ζυμαρικά κάθε λογής (φρέσκα και χειροποίητα σημειωτέον), σε ένα πλούσιο μενού που στολίζουν η ντομάτα, τα μανιτάρια και φυσικά το ελαιόλαδο.

Είπαμε: η Ρώμη, ένα… πιρούνι δρόμος.

(Al Pino di Halandri, Παπανικολή 66, Χαλάνδρι – τηλ. 210 6830355)

Dos Hermanos

Πετάμε δυτικά για να αλλάξουμε ήπειρο και να βρεθούμε στο Μεξικό. Πιθανότατα οι λέξεις φαχίτας, τάκος, εντσιλάδας, μπουρίτος δεν είναι καθόλου άγνωστες, όμως πόσο γνωστές είναι οι γεύσεις τους, σε πλούσιες και φροντισμένες παραλλαγές, όπως φτιάχνονται σε διάφορες γωνιές του Μεξικού;

Προσθέστε τα κοκτέιλ με παλαιωμένη τεκίλα και τις μαργαρίτες και έτοιμος ο ύμνος για την… αμερικανική ήπειρο.

(Dos Hermanos, Κυριαζή 24, Κηφισιά – τηλ.: 210 8087906)

Nama

Συνεχίζουμε δυτικά για να βρεθούμε… ανατολικά μας. Κίνα και Ιαπωνία μαζί μάς περιμένουν είτε σε πλούσιο μπουφέ για να διαλέξουμε ό,τι μας αρέσει είτε σε κατάλογο με μεγάλη ποικιλία.

Η απάντηση στο δίλημμα «Κίνα ή Ιαπωνία» είναι σαφής: και οι δύο.

(Nama, Κύπρου 50, Αγία Παρασκευή – τηλ. 210 6007779)

Little India

Ο γύρος της Γης κλείνει με στάση στην Ινδία. Η κουζίνα, στην οποία τα μπαχαρικά δίνουν τον απόλυτο τόνο, σε εντυπωσιακή ποικιλία και γεύση, μας προσκαλεί να τη δοκιμάσουμε (ή να την ξαναδοκιμάσουμε) και να ανακαλύψουμε γεύσεις που μπορεί και να μην είχαμε φανταστεί.

Και το ταξίδι γίνεται ακόμα πιο έντονο αν δοκιμάσουμε ακόμα ένα «καμάρι» της χώρας, το τσάι, που και αυτό προσφέρεται σε μεγάλη ποικιλία.

(Little India, Π. Ιωακείμ και Κρήνης 2, Νέα Ερυθραία – τηλ. 213 0328876)

Οι φωτογραφίες είναι από τις σελίδες FB των καταστημάτων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet