Γεύσεις από Ιταλία στα… βόρεια της Αττικής
Καφές-Ποτό-Φαγητό

Γεύσεις από Ιταλία στα… βόρεια της Αττικής

Ποιος δεν αγαπάει τις μακαρονάδες και τις πίτσες; Εντελώς ρητορικό το ερώτημα, οπότε θέτουμε το επόμενο. Ποιος δεν αγαπάει τις εξαιρετικές μακαρονάδες και πίτσες -και γενικώς την ιταλική κουζίνα; Κι αυτό ρητορικό, οπότε πάμε στο… μεθεπόμενο ερώτημα. Πού θα βρούμε στα βόρεια της Αθήνας πολύ καλά εστιατόρια για να απολαύσουμε την ιταλική κουζίνα στα καλύτερά της; Εδώ οι απαντήσεις μπορεί να είναι πολλές, έτσι, για καθαρά πρακτικούς λόγους θα επιλέξουμε 5 προτάσεις για να καλύψουμε τις μεσογειακές γαστριμαργικές μας… ανησυχίες!

Il Covo

Ωραίο cozy χώρος, η κλασική ποικιλία της ιταλικής κουζίνας, αλλά με αρκετές έξτρα πινελιές για τους πιο… ανήσυχους στη γεύση. Οι… φήμες μιλάνε για εξαιρετικότατες επιδόσεις στο ριζότο και για (επιδόρπιο) ένα μιλφέιγ με καραμελωμένο μήλο…

(Π. Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια / τηλ. 210 6095300)

L’ osteria da Claudio

Χαλαρή ατμόσφαιρα, για χαλαρή διάθεση που ζητά εκλεπτυσμένες γεύσεις. Οι επιδόσεις του (και οι συνδυασμοί του) στα ζυμαρικά κατατάσσονται σε υψηλή κλίμακα. Για τα βράδια… αιχμής, ένα τηλεφώνημα για κράτηση είναι απαραίτητο.

(K. Βάρναλη 26, Χαλάνδρι / τηλ. 210 6834228)

Margherita Pizza Artigianale

Εδώ ο κατάλογος είναι περιορισμένος, αλλά… τι περιορισμένος! Εν τάχει: το εστιατόριο εξειδικεύεται στην κλασική ιταλική πίτσα, με το λεπτό ζυμάρι και τους ατέλειωτους συνδυασμούς που το σκεπάζουν. Χρειάζεται κάποιος κάτι περισσότερο;

(Λεωφόρος Κηφισιάς 363, Ν. Ερυθραία / τηλ. 211 4081132)

Salumaio di Atene

Ένας εξαιρετικός συνδυασμός εστιατορίου – ντελικατέσεν. Δηλαδή και γνήσια ιταλική κουζίνα και άριστα υλικά κατευθείαν από την Ιταλία για να… παίξετε στην κουζίνα σας. Και όλα αυτά σε έναν χώρο άκρως ατμοσφαιρικό.

(Παναγίτσας 3, Κηφισιά / τηλ: 210 6233934)

Ue Pizza Bar

Μικρό (άρα και εδώ χρειάζεται ένα τηλεφώνημα για κράτηση τις μέρες αιχμής) και… αποτελεσματικό. Οι κλασικές ιταλικές γεύσεις σε πλούσιες μερίδες και ωραίες παραλλαγές. Και σημειώστε τα εξαιρετικά cocktails που σερβίρει επίσης!

(Κασσαβέτη 13 και Λεβίδου 1, Κηφισιά / τηλ. 210 8088304)

Οι φωτογραφίες είναι από τις σελίδες FB των εστιατορίων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet