Στην Αγία Παρασκευή για φαγητό… θαύμα
Επιχειρήσεις – Αγορά

Στην Αγία Παρασκευή για φαγητό… θαύμα

Μπορεί η Αγία Παρασκευή να μην έχει το όνομα άλλων… Βόρειων Δήμων, αλλά σίγουρα έχει τη χάρη, και αναφερόμαστε σε αυτό που αποκαλούμε «διασκέδαση – ψυχαγωγία». Κι αν οι κάτοικοί της γνωρίζουν ότι στην περιοχή υπάρχουν πολλά και καλά στέκια, οι υπόλοιποι ίσως χρειάζεται να «συστηθούμε».

Η πρώτη βόλτα, λοιπόν, αφορά την κλασική ελληνική… διασκέδαση: έξοδος για φαγητό. Εμείς σας συστήνουμε πέντε εστιατόρια και ταβέρνες για κάθε είδους γούστο και σίγουρα για φαγητό… θαύμα.

«Στης Έλλης»

Πρώτη στάση «Στης Έλλης», ένα ελληνικό εστιατόριο που σερβίρει από το 1964.

Η κουζίνα αμιγώς ελληνική, με φρέσκες πινελιές, που όμως δεν αλλάζουν τον χαρακτήρα της.

Ξεχωρίζουν (με δυσκολία) η ποικιλία από λουκάνικα, το κοκκινιστό μοσχαράκι, το ντουέτο κοντοσούβλι (από χοιρινό μπριζολάκι και στήθος κοτόπουλου) και το μεθυσμένο κοκοράκι με κρασί Βισάντο και χειροποίητα ζυμαρικά πασπαλισμένα με γραβιέρα Νάξου.

Ο χώρος ανάλογος, σύγχρονος ελληνικός, όπως και όλη η φιλοσοφία της κουζίνας.

(Αγίας Τριάδος 57/τηλ. 210 6082005)

«Κορομηλάς»

Επόμενη στάση σε μια παραδοσιακή ταβέρνα. Ο «Κορομηλάς» κρύβει εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια, στον ζεστό του χώρο, ό,τι λαχταράει κάθε συνεπής Έλληνας στο φαγητό του: κρέας!

Οπότε ξεκινάμε από τα κλασικά ορεκτικά (χωριάτικη, κολοκυθάκια, κ.λπ.) για να επιτεθούμε… πατροπαράδοτα: μπριζόλα χοιρινή, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, μπιφτέκι, παϊδάκια γάλακτος, ψαρονέφρι και λουκάνικο χωριάτικο.

Επιπλέον περιγραφές κρίνονται περιττές.

(Γοργοποτάμου 6/τηλ. 210 6510496)

«Τσι Τσι»

Συνεχίζουμε παραδοσιακά (δηλαδή με κρεατικά), αλλά εδώ ανεβαίνουν οι τόνοι του μοντέρνου. Στο «Τσι Τσι» της Αγίας Παρασκευής (υπάρχουν ακόμα δύο «Τσι Τσι», σε Γλυφάδα και Κηφισιά) το κλασικό ψητοπωλείο αποκτά φρέσκο αέρα στην εμφάνιση και πιο πλούσιο μενού –πάντα όμως στις γεύσεις και επιλογές του ψητοπωλείου.

Από τη χωριάτικη και τα μανιτάρια μέχρι τα λουκάνικα και τη σταβλίσια μπριζόλα… μια όρεξη δρόμος! Στο ενδιάμεσο παρεμβάλλονται τα κλασικότερα (γύρος, μπιφτέκια και τα πάντα).

Σημειώστε τις πάρα πολλές επιλογές για μπίρα και κρασί.

(Αγίου Ιωάννου 42/τηλ. 210 6018181)

«Milf Grill»

Αν ο νους πάει στο πονηρό, πάει για λάθος λόγο. Γιατί MILF σημαίνει «meat I live for» -και τώρα έχουμε συνεννοηθεί μια χαρά.

Ο χώρος μοντέρνος και όμορφος και το μενού ξεκινά από κλασικό ελληνικό (καλαμάκια, τυλιχτά, τζατζίκι, τυροκαυτερή κ.λπ.) για να… συναντήσει μπιφτέκια ή κοτόπουλο με καραμελωμένα κρεμμύδια ή BBQ σος κ.ά.

Και, εντάξει, κανείς δεν πάει σε ψητοπωλείο για… σαλάτα, αλλά για τη Mushroom Trio (ρόκα, σπανάκι, γαλλική σαλάτα, τριών ειδών μανιτάρια, κρεμμυδάκι φρέσκο, καρύδι, λάδι τρούφας, flakes παρμεζάνας) πολλά καλά έχουν ειπωθεί.

(Aνθ/γού Τασσοπούλου 1/τηλ. 210 6002750)

Ο «Θανάσης»

Και επιβάλλεται να κλείσουμε με ψαροταβέρνα. Ο «Θανάσης» είναι από τις παλιότερες ψαροταβέρνες και πιο γνωστές της ευρύτερης περιοχής. Οι γαρίδες Αμβρακικού με ούζο είναι η σπεσιαλιτέ του.

Ποικιλία φρέσκων ψαρικών και θαλασσινών μεγάλη (από ορεκτικά μέχρι κυρίως πιάτα), σαλάτες ταιριαστές με το μενού και σε καμία περίπτωση δεν παραλείπουμε να ρωτήσουμε για τα ψάρια ημέρας.

(Κων/νου Κανάρη 43 / τηλ. 210 6004056)

Πηγή φωτογραφιών: Σελίδες facebook των καταστημάτων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet