Τέσσερα προσκλητήρια για… οινόφιλους
Επιχειρήσεις – Αγορά

Τέσσερα προσκλητήρια για… οινόφιλους

Ποιος είπε ότι τα wine bars είναι προνόμιο κυρίως του κέντρου της Αθήνας; Ο… Βορράς έχει τις δικές του προτάσεις για όσους επιθυμούν να ξεναγηθούν στους αμπελώνες της Ελλάδος και του κόσμου, με τη συνοδεία γευστικών πιάτων και χαλαρής μουσικής. Εμείς για αρχή προτείνουμε τέσσερα wine bars (σε Μαρούσι, Χαλάνδρι, Χολαργό και Ηράκλειο) που προσκαλούν τους οινόφιλους για ξεχωριστά ταξίδια στον κόσμο του κρασιού.

Bottega

Ένας όμορφος χώρος, που είναι ζεστός, παρά το βιομηχανικό design, με σύγχρονη αισθητική και χαρακτηριστικό φωτισμό. Ένα all day wine bar, που προσφέρει μεγάλη ποικιλία από ετικέτες κρασιών, που τις περισσότερες μπορεί να δοκιμάσει κανείς και σε ποτήρι.

Φυσικά, σερβίρονται και τα κατάλληλα πιάτα, για τους σωστούς συνδυασμούς, σε μια γκάμα που συνοδεύει άριστα κάθε ποικιλία οίνου.

(Φραγκοκλησιάς 3Α, Μαρούσι τηλ. 210 6100288)

Floyd

Μοιάζει αρκετά με μπαρ και αιτία είναι ίσως η μουσική του (blues, jazz και rock) και οι live βραδιές. Όμως, η πλούσια κάβα του… άλλα λέει.

Χαρακτηριστικές επιλογές, κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα, αλλά και επιλεγμένες ξένες ετικέτες. Το μενού τείνει προς το πιο… διεθνές, σε κάθε περίπτωση, όμως, προσφέρεται για οινο-γαστριμαργικές δοκιμές που μπορούν να εκπλήξουν.

 (Περικλέους & Κεραμεικού, Χολαργός/τηλ. 210 6565115)

Vinoterra Resto & Cava

Δύο σε ένα: και κάβα και εστιατόριο, σε δύο ξεχωριστούς χώρους.

Στο ισόγειο, που μοιάζει πιο πολύ με εστιατόριο, επιλέγουμε κρασί και δοκιμάζουμε (ή πίνουμε). Στο υπόγειο, όμως, αρχίζει το πραγματικό ταξίδι: 1.000 ετικέτες απ’ όλον τον κόσμο περιμένουν.

Όσον αφορά το μενού, σερβίρονται επιλογές για κάθε γούστο, από απλά πλατό τυριών και αλλαντικών μέχρι πιο… ακροβατικοί συνδυασμοί γεύσεων.

(Μαρίνου Αντύπα 74-76, Ηράκλειο/τηλ. 210 2792100)

Wine not?

Ζεστός χώρος, με ψηλά τραπέζια και μεγάλη μπάρα -και με έφεση στη swing μουσική. Πέρα από τις ετικέτες που δηλώνουν συστηματικά παρούσες, υπάρχουν και ειδικά αφιερώματα για ξεχωριστούς αμπελώνες της Ελλάδος.

Τα πιάτα κατά βάση κλασικά, κάποια κρύα, αλλά και εύγευστοι συνδυασμοί τυριών και αλλαντικών.

(Καλογρέζας 12, Χαλάνδρι/τηλ. 216 7002945)

Οι φωτογραφίες είναι από τις σελίδες Facebook των καταστημάτων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet