«Άιφελ»: Έρωτας και δημιουργία στο Cine Νοσταλγία
Κινηματογράφος-Θέατρο

«Άιφελ»: Έρωτας και δημιουργία στο Cine Νοσταλγία

Η ταινία που έκανε την έναρξη στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας, το «Άιφελ» (φωτό), δεσπόζει στο πρόγραμμα του Cine Νοσταλγία, του θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Όμως, μικροί και μεγάλοι σινεφίλ δεν θα μείνουν καθόλου παραπονεμένοι καθώς ο Μικρός Νικόλας και η παρέα του, που έχουν συντροφεύσει γενιές και γενιές, μας προσκαλούν σε ακόμα μία απίθανη περιπέτεια!

Άιφελ

(Πέμπτη 28/7 έως Τρίτη 2/8 στις 20:50 και 22:45, Τετάρτη 3/8 στις 22:45)

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα πίσω από τη δημιουργία ενός από τα πιο εμβληματικά και δημοφιλή μνημεία στον κόσμο, αλλά και στην ταραχώδη ζωή του εμπνευστή του, η ταινία «Άιφελ» μιλά για τον απαγορευμένο έρωτα και τις συνέπειές του…

Μετά τη συμμετοχή του στο Άγαλμα της Ελευθερίας, ο διάσημος μηχανικός GustaveEiffel πιέζεται από τη γαλλική κυβέρνηση να δημιουργήσει κάτι θεαματικό για την Παγκόσμια Έκθεση του 1889 στο Παρίσι, ενώ ο ίδιος θέλει απλά να σχεδιάσει το μετρό της πόλης. Ξαφνικά, όλα αλλάζουν όταν ο Eiffel συναντά μια μυστηριώδη γυναίκα από το παρελθόν. Το ανομολόγητο πάθος τους θα ξυπνήσει ξανά και θα τον εμπνεύσει να αλλάξει για πάντα τον παριζιάνικο ουρανό.

Σκηνοθεσία: Μαρτέν Μπουρμπουλόν.

Πρωταγωνιστούν: Ρομέν Ντιρίς, Έμα Μακέι, Πιέρ Ντελαντονσάν.

Διάρκεια: 108΄.

Ο Μικρός Νικόλας και το κυνήγι του θαμμένου θησαυρού

(Τετάρτη 3/8 στις 20:50).

Ο 9χρονος Νικόλας λατρεύει να παίζει και να εξερευνά τον κόσμο με τα φιλαράκια του από το σχολείο, μια τρελο-συμμορία με το όνομα Οι Ανίκητοι. Αξιαγάπητοι, αν και διαβόητοι σκανταλιάρηδες, μπλέκουν σε κάθε είδους περιπέτεια, αφήνοντας τους γονείς και τους δασκάλους να… μαζεύουν τα σπασμένα.Όμως, όταν ο πατέρας του Νικόλα παίρνει ξαφνικά προαγωγή, η οποία απαιτεί τη μετακόμισή τους στον νότο της Γαλλίας, ολόκληρος ο κόσμος του Νικόλα έρχεται τούμπα. Πώς μπορεί να ζήσει χωρίς τους φίλους του; Η συμμορία δεν έχει πει την τελευταία της λέξη – καταστρώνουν το απόλυτο σχέδιο για να εμποδίσουν την απαίσια μετακόμιση: ένα κυνήγι θησαυρού!

Σκηνοθεσία: Ζιλιέν Ραπενό.

Με τις φωνές γνωστών Ελλήνων ηθοποιών.

Διάρκεια: 107΄.

]

Ακολουθήστε το Cine Νοσταλγία στο facebook

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet