Θεαματικό φινάλε για τον θερινό «Θανάσης Βέγγος»
Κινηματογράφος-Θέατρο

Θεαματικό φινάλε για τον θερινό «Θανάσης Βέγγος»

Με ταινίες υψηλού επιπέδου, από κάθε είδος, κλείνει τη φετινή σεζόν του ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «Θανάσης Βέγγος» του Δήμου Αγίας Παρασκευής, ο οποίος ανανεώνει το ραντεβού του με τους σινεφίλ για το καλοκαίρι του 2023. Ξεχωρίζει ελαφρά η μεγάλη ελληνική επιτυχία της χρονιάς «Σμύρνη μου αγαπημένη» (φωτό).

Οι γείτονες από πάνω

(Πέμπτη 25/8 και Παρασκευή 26/8 στις 21:00 και στις 23:00)

Ο Χούλιο και η Άννα είναι ζευγάρι για πάνω από 15 χρόνια. Δεν κοιτάζουν ο ένας τον άλλο, ούτε αγγίζονται, καθημερινότητα είναι οι καβγάδες τους. Ένα βραδυ, η Άννα προσκαλεί στο σπίτι τους τους γείτονες του από πάνω ορόφου. Ο Σάλβα και η Λάουρα είναι λίγο πιο νέοι και έχουν προκαλέσει… ένταση με τους αναστεναγμούς και τα βογκητά που ακούγονται κάθε βράδυ από το διαμέρισμά τους. Η συνάντηση των τεσσάρων θα φέρει ανατροπές και εκπλήξεις…

Ισπανική κωμωδία του 2020

Σκηνοθεσία: Σεσκ Γκέι

Πρωταγωνιστούν: Γκριζέλντα Σισιλιάνι, Χαβιέ Καμαρά, Αλπμέρτο Σαν

Διάρκεια: 82΄

Σμύρνη μου αγαπημένη

(Σάββατο 27/8 και Παρασκευή 28/8 στις 21:00 και στις 23:00)

Η Φιλιώ Μπαλτατζή, μια ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της για να βοηθήσει τους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγής της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της γιαγιάς της ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή…

Ελληνική ιστορική ταινία του 2021

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης

Πρωταγωνιστούν: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Ταμίλα Κουλίεβα

Διάρκεια 141΄

Soul

(Δευτέρα 29/8 και Τρίτη 30/8 στις 21:00)

Το Soul ακολουθεί τον Τζο, δάσκαλο μουσικής σε σχολείο, ο οποίος είχε όνειρο να γίνει μέλος μιας μπάντας και να παίζει μουσική τζαζ. Μετά από ένα αναπάντεχο ατύχημα, η ψυχή του οδηγείται σε ένα όπου προετοιμάζονται οι ψυχές για το ταξίδι τους στη Γη!

Κινούμενα σχέδια του 2020

Σκηνοθεσία: Πέτε Ντόκτερ, Κεμπ Πάουερς

Με τις φωνές γνωστών Ελλήνων ηθοποιών

Διάρκεια 100΄

All that jazz

(Δευτέρα 29/8 και Τρίτη 30/8 στις 23:00, Πέμπτη 1/9 στις 21:00 και στις 23:00)

To «All that jazz» είναι σε μεγάλο βαθμό η αυτοβιογραφική ταινία του μεγάλου Αμερικάνου σκηνοθέτη Μπομπ Φόσι.

Ενώ ετοιμάζει ένα καινούργιο μιούζικαλ, ο σκηνοθέτης Τζον Γκίντεον παθαίνει καρδιακή προσβολή και το γεγονός αυτό γίνεται αιτία για να κάμνει τον απολογισμό της καλλιτεχνικής και της προσωπικής του ζωής.

Αμερικάνικο μιούζικαλ του 1979

Σκηνοθεσία: Μπομπ Φόσι

Πρωταγωνιστούν: Ρόι Σάιντερ, Τζέσικα Λανγκ, Αν Ρένκινγκ

Διάρκεια 123΄

1821

(Τετάρτη 31/8 στις 21:00)

Το «1821» είναι ένα ντοκιμαντέρ που δίνει στον θεατή την ευκαιρία να βιώσει τα συναρπαστικά γεγονότα που δημιούργησαν την Ελλάδα του σήμερα, να επανεξετάσει τους μύθους του Αγώνα για την Ελευθερία, αλλά και να εμβαθύνει στη σημασία που έχει η Επανάσταση του 1821 μέχρι τις μέρες μας.

Για πρώτη φορά κοιτάζουμε πίσω από τους μύθους, για να δούμε την αληθινή ιστορία του 1821. Η ταινία επιδιώκει να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης αντίληψης για την εποχή του ’21. Αφηγείται, μεταξύ άλλων, τη γέννηση νέων ιδεών, τα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων, την επιδίωξη πολιτικών φιλοδοξιών, αλλά και τα όνειρα των ποιητών.

Ελληνικό ντοκιμαντέρ του 2011

Σκηνοθεσία: Γιούρι Αβέρωφ, Νίκος Νταγιαντάς, Ανδρέας Αποστολίδης, Λευτέρης Χαρίτος

Αφήγηση: Πέτρος Τατσόπουλος

Διάρκεια 75΄

Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «Θανάσης Βέγγος»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet