Ξεχωριστές πτήσεις στο Cine Νοσταλγία!
Κινηματογράφος-Θέατρο

Ξεχωριστές πτήσεις στο Cine Νοσταλγία!

Με την απόλυτη επιτυχία του καλοκαιριού, το «Top Gun: Maverick» (φωτό) εμπλουτίζεται το πρόγραμμα του Cine Νοσταλγία, του θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, την κινηματογραφική εβδομάδα 23-30/6/2022. Δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν πολλά να πούμε για αυτή τη θεαματική περιπέτεια που, επιπλέον, ταξιδεύει τους σινεφίλ των… ήντα πίσω στη δεκαετία του 1980.

Παράλληλα, συνεχίζονται η εξαιρετική κοινωνική σάτιρα «Το τέλειο αφεντικό», με έναν (πραγματικά) απολαυστικό Χαβιέ Μπαρδέμ, καθώς και το εξαιρετικό animation «Ελκάνο και Μαγγελάνος: Ο πρώτος περίπλους της Γης».

Top Gun: Maverick

(Πέμπτη 23/6 έως Τρίτη 28/6 στις 23:00)

O Πιτ «Maverick» Μίτσελ, παρότι έχουν περάσει σχεδόν 40 χρόνια από την αποφοίτησή του από την «Top Gun» Ακαδημία, παραμένει πιλότος – εκπαιδευτής των καλύτερων. Μένει στην έρημο της Καλιφόρνια, οδηγεί την ίδια μηχανή, φοράει το ίδιο δερμάτινο μπουφάν, τα ίδια γυαλιά. Και παραμένει εξαιρετικά ταλαντούχος, πανέξυπνος και πεισματάρης, σε βαθμό που να του συγχωρείται κάθε παράπτωμα και κάθε αντισυμβατική συμπεριφορά.

Τον περιμένει, όμως, μια ξεχωριστή δοκιμασία: πρέπει να εκπαιδεύσει μια νέα φουρνιά πιλότων για μια κρίσιμη αποστολή ζωής ή θανάτου, αλλά ανάμεσά τους βρίσκεται ο γιος του «Goose» – του κολλητού του φίλου και wingman, που σκοτώθηκε σε άσκηση μαζί του. Ο Maverick πρέπει να νικήσει τις ενοχές του και να κρατήσει τον νεαρό ζωντανό…

Το τέλειο αφεντικό

(Πέμπτη 23/6 έως Τρίτη 28/6 στις 20:50 – Τετάρτη 29/6 στις 23:00)

Ο Μπλάνκο είναι ο χαρισματικός ιδιοκτήτης μιας οικογενειακής επιχείρησης που επιδιώκει να κερδίσει έναν διαγωνισμό «Επιχειρηματικής Αριστείας». Όλα πρέπει να είναι τέλεια. Αλλά η εικόνα της τέλειας εταιρίας καταρρέει καθώς ο Μπλάνκο πρέπει να διαχειριστεί μια σειρά από έκρυθμες καταστάσεις, όπως την εκδικητικότητα ενός απολυμένου υπαλλήλου, την κατάθλιψη του διευθυντή, και το ξεμυάλισμα ενός φιλόδοξου ειδικευόμενου. Για να κερδίσει τον διαγωνισμό, το «τέλειο αφεντικό» εισβάλει απροκάλυπτα στις ιδιωτικές ζωές των υπαλλήλων του πυροδοτώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση με ολέθριες συνέπειες.

Σκηνοθεσία: Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα

Πρωταγωνιστούν: Χαβιέ Μπαρδέμ, Μανόλο Σόλο, Αλμουντένια Αμόρ

Διάρκεια: 120΄

Ελκάνο και Μαγγελάνος: ο πρώτος περίπλους της Γης

(Τετάρτη 29/6 στις 20:50)

Η ιστορία των δύο ατρόμητων θαλασσοπόρων, του Μαγγελάνου και του Ελκάνο, που κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες, αψηφώντας φουρτούνες, λιμούς και επιθέσεις από εχθρικές φυλές, κατόρθωσαν να αλλάξουν για πάντα την Ιστορία!

Σκηνοθεσία: Χόσε Αντόνιο, Γκαρμπίνιε Λοσάνα

Στα ελληνικά με τις φωνές των Χάρη Αριστείδους, Μάρκου Δρουσιώτη, Μένιου Σωτηρέλλη, Άντονυ Παπαμιχαήλ, Μαρίας Κάνθερ, Μαρίας Μαχλαμούζη, Λουκά Ζήκου, Χρήστου Γρηγοριάδη, Πέτρου Κονόμου, Δημήτρη Φύριου

Διάρκεια: 90΄

Ακολουθήστε το Cine Νοσταλγία στο facebook

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet