Έπαιξαν με ψυχή, έχασαν και τώρα πάνε για χάλκινο οι έφηβοι
Αθλητισμός

Έπαιξαν με ψυχή, έχασαν και τώρα πάνε για χάλκινο οι έφηβοι

Περήφανος για την προσπάθεια των παικτών του δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Παπαθεοδώρου, μετά την ήττα της Εθνικής Εφήβων από τις ΗΠΑ στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U19, που φιλοξενείται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

«Τα παιδιά έκαναν κατάθεση ψυχής. Νομίζω ότι υπερέβαλαν εαυτούς. Το κακό για είναι ότι φτάσαμε σε 4-5 φορές σε απόσταση επαφής και χρειαζόμασταν μια καλή επίθεση ή μια καλή άμυνα ακόμη ή δύο εύστοχες βολές. Αν αυτό γινόταν, νομίζω ότι θα άλλαζε το μομέντουμ. Μας μένει μια πικρία γιατί μπορούσαμε να νικήσουμε. Για να κερδίσεις τις ΗΠΑ χρειάζεται υπέρβαση και τα παιδιά σήμερα έκαναν υπέρβαση. Οι βολές ήταν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι.

»Οι 17 χαμένες βολές είναι πάρα πολλές σε ένα κλειστό παιχνίδι και επηρεάζουν και την ψυχολογία σου. Αυτό είναι που με στενοχωρεί. Παρ΄ όλα αυτά αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια των παιδιών. Ο κόσμος αντάμειψε τα παιδιά με ένα τεράστιο χειροκρότημα στο τέλος για την προσπάθειά τους. Ο πρόεδρος είπε στα παιδιά ότι είναι περήφανος για την προσπάθεια που έκαναν», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Για την επόμενη μέρα είπε: «Ο αθλητισμός είναι έτσι. Δεν υπάρχει χρόνος για συναισθήματα, για χαρά ή στενοχώρια. Σε λίγες ώρες παίζουμε ένα παιχνίδι για μετάλλιο. Ελπίζουμε να μαζέψουμε τα κομμάτια των παιδιών που είναι πικραμένα και να παίξουμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι η Τουρκία».

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος τόνισε από τη δική του πλευρά: «Οι ΗΠΑ είναι ομάδα πολύ αθλητική, με πολύ μεγάλα κορμιά, πολύ αλτική. Εμείς παίξαμε πολύ σκληρά. Εμείς προσπαθήσαμε να παίξουμε λίγο πιο δυνατά στην επίθεση. Δεν νομίζω ότι πήγε κάτι στραβά. Παίξαμε το 100%. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Από κει και πέρα αυτό το παιχνίδι τελείωσε. Έχουμε το επόμενο, το οποίο είναι ένας μικρός τελικός για το χάλκινο μετάλλιο. Και εκεί θα παίξουμε σκληρά ώστε να πάρουμε το μετάλλιο, κάτι που θα είναι μεγάλη χαρά για εμάς».

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet