Επιθετικό… πρόσημο στην Εθνική θέλει να δώσει ο Κλ. Ρανιέρι
Αθλητισμός

Επιθετικό… πρόσημο στην Εθνική θέλει να δώσει ο Κλ. Ρανιέρι

Να φτιάξει μία εθνική ομάδα που θα παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο οραματίζεται ο Κλαούντιο Ρανιέρι, όπως δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Cazzetta dcello Sport».

Κάθετο ποδόσφαιρο με περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες είναι ο στόχος του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού, ωστόσο, όπως επισήμανε «αυτά δε γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη».

Αφού επανέλαβε ότι το πρότζεκτ που του παρουσίασε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, στη διάρκεια των συνομιλιών που είχαν στη Ρώμη ήταν αυτό που τον έκανε να πει το «ναι» στην πρόταση της ελληνικής ομοσπονδίας, ο Ιταλός τεχνικός πρόσθεσε: «Υπάρχουν εξαιρετικές μονάδες στην Εθνική Ελλάδας. Πρόκειται για ένα συμπαγές σύνολο. Έχω μιλήσει με τον Τοροσίδη και Σαμαρά, ο οποίος για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς, αλλά προς το παρόν βρίσκεται χωρίς ομάδα μετά την αποχώρησή του από τη Σέλτικ», ενώ αναφερόμενος στα προκριματικά του EURO 2016 τόνισε:

«Στόχος μας είναι η πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης. Χρειάζονται ξεκάθαρες ιδέες και άμεση αφομοίωσή τους. Έχω μελετήσει πολύ, αλλά υπάρχει λίγος χρόνος. Συγκεντρωνόμαστε 1η Σεπτεμβρίου και στις 7 παίζουμε με τη Ρουμανία στην Αθήνα κεκλισμένων των θυρών, λόγω μιας ποινής που της επιβλήθηκε στα πλέι-οφ. Το ξεκίνημα δεν θα είναι εύκολο».

Σχετικά με το αγωνιστικό πρόσωπο που θα παρουσιάσει η εθνική, ο Κλαούντιο Ρανιέρι ανέφερε: «Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μία πιο επιθετική φιλοσοφία στην ομάδα. Στην Ελλάδα είναι συνηθισμένοι να παίζουν κλειστά και να περιμένουν για να αντεπιτεθούν. Εμένα μου αρέσει το κάθετο ποδόσφαιρο και η ταχύτητα. Δεν είναι δυνατό να αλλάξουν όλα αμέσως. Τον Οκτώβριο, μετά τις αναμετρήσεις με τη Ρουμανία και την Φινλανδία, θα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα».

Διευκρίνισε ότι κάθε Σαββατοκύριακο θα παρακολουθεί αγώνες της Σούπερ Λίγκας και μεσοβδόμαδα τα Κύπελλα Ευρώπης, ενώ αναφερόμενος στην αποχώρησή του από τον πάγκο της Μονακό, τόνισε: «Ζήτησα να ενισχυθούμε με τρεις τέσσερις παίκτες, για να εξελιχθούμε ως ομάδα, αλλά ο πρόεδρος είχε διαφορετική άποψη».

 Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet