Η Γερμανία θα φυλακίζει τους αθλητές που… πιάνονται ντοπέ
Αθλητισμός

Η Γερμανία θα φυλακίζει τους αθλητές που… πιάνονται ντοπέ

Οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Γερμανίας παρουσίασαν σήμερα σχέδιο Νόμου, το οποίο προβλέπει την επιβολή φυλάκισης τριών ετών για τους αθλητές οι οποίοι κρίνονται ένοχοι για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

«Ο στόχος του σχεδίου Nόμου είναι να προασπίσουμε την ακεραιότητα του αθλητισμού και να καταπολεμήσουμε το ντόπινγκ. Το κείμενο το οποίο παρουσιάζουμε είναι ένας Nόμος αποτελεσματικός, ξεκάθαρος και σαφής, αλλά επίσης ένας Nόμος που επιδεικνύει αυστηρότητα» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος είναι επίσης αρμόδιος για το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού.

«Ο αθλητισμός στη Γερμανία έχει τεράστια κοινωνική σπουδαιότητα, ο αθλητισμός παράγει υποδείγματα, ιδίως μεταξύ των νέων, ο αθλητισμός είναι επίσης ένα κόσμημα της Γερμανίας και είναι προς το δημόσιο συμφέρον να αποτρέψουμε αρνητικές εξελίξεις ή επιρροές» πρόσθεσε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο υπουργοί στο Βερολίνο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάικο Μάας, υπεραμύνθηκε της διάταξης η οποία προβλέπει ποινές φυλάκισης για όσους αθλητές και όσες αθλήτριες συλλαμβάνονται να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, κρίνοντας ότι πρόκειται για σημαντική απόφαση. «Θέλουμε να δείξουμε επίσης ότι από μέρους του κράτους, είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε στο ντόπινγκ να αμαυρώσει την εικόνα του αθλητισμού» είπε.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου προβλέπεται να γίνει την επόμενη χρονιά, αφού συζητηθεί στην ομοσπονδιακή βουλή (Μπούντεσταγκ). Πέραν των ποινών φυλάκισης, ο Nόμος προβλέπει επίσης την επιβολή μεγάλων προστίμων, καθώς και την κατάσχεση των όποιων μεταλλίων ή διακρίσεων που έχουν κατακτήσει αθλητές σε περίπτωση που συλληφθούν να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Ακόμη, το σχέδιο Nόμου προβλέπει την απλοποίηση της διαδικασίας ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα στις εισαγγελικές αρχές, τα δικαστήρια και τον γερμανικό εθνικό οργανισμό καταπολέμησης του ντόπινγκ. Ο πρόεδρος της Γερμανικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Αλφόνς Χέρμαν, χαιρέτισε σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση (ARD) το σχέδιο Νόμου, καθώς όπως είπε λαμβάνει υπόψη του τα «κεντρικά αιτήματα» του αθλητικού κόσμου.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet