Κυπελλούχος στο μπάσκετ για 16η φορά ο Παναθηναϊκός
Αθλητισμός

Κυπελλούχος στο μπάσκετ για 16η φορά ο Παναθηναϊκός

Τον 16ο τίτλο του Κυπέλλου Ελλάδας στην ιστορία του κατάκτησε ο Παναθηναϊκός, με την επιβλητική του νίκη στον τελικό της διοργάνωσης επί του Απόλλωνα Πατρών με 68-53.

Σε «παράσταση για ένα ρόλο» μετέτρεψαν οι «πράσινοι» τον αγώνα που έγινε στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Από το πρώτο μέρος κιόλας η διαφορά έφτασε στο +19 (39-20), με τους Αχαιούς να μη μπορούν να παρακολουθήσουν τον αντίπαλό τους, ενώ στο δεύτερο μισό η απόσταση μεγάλωσε κι έφτασε ακόμη και στο +26.

Για τον Παναθηναϊκό ήταν το 4ο σερί τρόπαιο σε 21 συμμετοχές σε τελικούς, εκ των οποίων οι 11 διαδοχικοί, ενώ η δεύτερη… απόπειρα των Πατρινών να κατακτήσουν το τρόπαιο (η πρώτη ήταν το 1997) ήταν και αυτή αποτυχημένη (τότε είχαν χάσει από τον Ολυμπιακό). Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, παράλληλα, πανηγύρισε για 8η φορά την κατάκτηση του Κυπέλλου σε 9 παρουσίες που είχε με τις ομάδες που έχει εργαστεί έως τώρα στην καριέρα του.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν πολύ δυνατά στον τελικό και προηγήθηκαν 9-0, με τους Πατρινούς να μη μπορούν να… συνδεθούν με το καλάθι κι έχοντας στο ξεκίνημα 5 λάθη! Παρά το γεγονός ότι οι Αχαιοί συνήλθαν κάπως και μείωσαν σε 10-15, η ποιότητα των παικτών του Παναθηναϊκού ήταν τέτοια που έφερε ξανά τη διαφορά στο +9 (21-12) με τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει απόλυτα το ματς και τους Πατρινούς να μη μπορούν να σκοράρουν, η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε όπως ακριβώς άρχισε η προηγούμενη. Γρήγορα η ομάδα του Ιβάνοβιτς ξέφυγε με 27-13, μη επιτρέποντας παράλληλα με την καλή της άμυνα στους αντιπάλους να πετύχουν καλάθι για 4 λεπτά.

Περίπου 2.30΄΄ πριν το ημίχρονο η διαφορά «εκτοξεύθηκε» στο +18 για τους «πράσινους» (36-18), ενώ με «τρίποντο» του Διαμαντίδη στα τελευταία δευτερόλεπτα η  διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της (39-20).

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε το παραμικρό. Ο Παναθηναϊκός πήρε διαφορά που έφτασε ακόμη και στους 26 πόντους, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στο Ντούσκο Ιβάνοβιτς να ξεκουράσει τους βασικούς του παίκτες και να βάλει στο ματς το… αύριο της ομάδας του (Λούντζης, Διαμαντάκος).

Η ομάδα του Βετούλα βρήκε τον τρόπο να μειώσει και να ρίξει τη διαφορά στο -14 (51-65), ωστόσο, το ματς είχε κριθεί ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο.

Κορυφαίος σκόρερ των πρασίνων ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 13 πόντους, ενώ 19 για λογαριασμό των Πατρινών πέτυχε ο Φιτζπάτρικ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet