Κυρίαρχος ΠΑΟΚ, πρώτο νταμπλ στην Ιστορία του
Αθλητισμός

Κυρίαρχος ΠΑΟΚ, πρώτο νταμπλ στην Ιστορία του

Ο ΠΑΟΚ πανηγυρίζει το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του, αφού μετά το πρωτάθλημα κατάκτησε και το Κύπελλο Ελλάδας ολοκληρώνοντας ιδανικά τη σεζόν.

Με γκολ του Άκπομ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο «Δικέφαλος του Βορρά» πανηγύρισε τον έβδομο τίτλο στη διοργάνωση και τρίτο συνεχόμενο επί του ίδιου αντίπαλου!

Ο αγώνας διεξήχθη παρουσία μόλις 1.000 θεατών στο ΟΑΚΑ και ήταν ο πρώτος στον οποίο χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Σε ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ είχε την τύχη και την ικανότητα να προηγηθεί στο πλέον καθοριστικό σημείο του: στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, από ωραία ατομική ενέργεια του Πέλκα και εκτέλεση, με γυριστό σουτ, του Άκπομ.

Στο ξεκίνημα η ΑΕΚ είχε απειλήσει στο 6′ με πλασέ του Πόνσε από πάσα του Λιβάγια, με το σουτ του Αργεντινού να περνά μόλις άουτ, ενώ στο 36′ ο Μπάρκας πραγματοποίησε δύσκολη επέμβαση σε προσπάθεια του Άκπομ, σε ένα «κλειστό» παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ανέβηκε κατακόρυφα. Η ΑΕΚ αποφάσισε να ρισκάρει και στο 52′ ο Πόνσε βρέθηκε απέναντι στον Πασχαλάκη από πάσα του Μάνταλου, αλλά νικήθηκε από τον διεθνή τερματοφύλακα.

Ο Ζαμπά έχασε μεγάλη ευκαιρία για να τελειώσει το παιχνίδι στο 54′, όμως το τελείωμά του ήταν κακό και ο Μπάρκας απέκρουσε. Προϊόντος του χρόνου η ΑΕΚ ξέμεινε από ψυχολογία, αφού δεν έβρισκε χώρους για να δημιουργήσει.

Οι παίκτες του Χιμένεθ κράτησαν την μπάλα αλλά δεν έκαναν φάσεις, καθώς η ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ ήταν υποδειγματική, ενώ στις καθυστερήσεις ο Κάνιας έχασε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία για το 2-0.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet