Μουντιάλ 2014: Η ώρα της κρίσης
Αθλητισμός

Μουντιάλ 2014: Η ώρα της κρίσης

Η αυλαία του 20ού Παγκοσμίου Κυπέλλου πέφτει την Κυριακή 13 Ιουλίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στο θρυλικό στάδιο του Μαρακανά στη Βραζιλία για να ανοίξει πάλι ύστερα από τέσσερα χρόνια στη Ρωσία.

Αντίπαλοι στον τελικό του Μουντιάλ  θα τεθούν Αργεντινή και Γερμανία.  Το ματς θα ξεκινήσει στις 22:00 με διαιτητή τον Ιταλό Νικόλα Ριτσόλι

Είναι η τρίτη φορά που οι δύο αποψινοί αντίπαλοι θα αναμετρηθούν σε τελικό γεγονός που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης. Στις προηγούμενες οι δύο ομέδες μέτρησαν από μία νίκη, με την Αργεντινή το 1986 στο Μεξικό να επικρατεί με 3-2, και τη Γερμανία στην ακριβώς επόμενη διοργάνωση το 1990, στη Ρώμη με 1-0 με ένα αμφιλεγόμενο πέναλτι του Μπρέμε στο 85ο λεπτό.

Στις 20 φορές που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες έως τώρα οι δύο ομάδες η Αργεντινή μετρά εννέα νίκες, η Γερμανία επτά, ενώ τέσσερις αγώνες έληξαν ισόπαλοι. Πρόκειται ακόμη για την ένατη φορά που μία από τις δύο ομάδες βρίσκεται σε τελικό Μουντιάλ.

Οι δύο ομάδες έφτασαν στον τελικό του φετινού Μουντιάλ της Βραζιλίας χωρίς να ηττηθούν στη διοργάνωση. Η Αργεντινή μετείχε στον 6ο όμιλο, όπου επικράτησε της Βοσνίας με 2-1, του Ιράν με 1-0 και της Νιγηρίας με 3-2, και στη συνέχεια της διοργάνωσης απέκλεισε την Ελβετία με 1-0, το Βέλγιο με 1-0 και την Ολλανδία στα πέναλτι με 4-2, μετά από ισόπαλο αγώνα 0-0.

Η Γερμανία στον 7ο όμιλο κέρδισε την Πορτογαλία με 4-0, αναδείχθηκε ισόπαλοι 2-2 με την Γκάνα και νίκησε 1-0 τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ στη συνέχεια απέκλεισε την Αλγερία με 2-1 στην παράταση, μετά από ισόπαλο κανονικό αγώνα 0-0, τη Γαλλία με 1-0 και τη Βραζιλία με 7-1 στον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Ο Αλεχάντρο Σαμπέγια για την Αργεντινή φαίνεται ότι θα ξεκινήσει με τους Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Γκαράι, Ρόχο, Μασεράνο, Μπίλια, Πέρες, Μέσι, Λαβέτσι και Ιγκουαΐν, ενώ για τη Γερμανία ο Γιόαχιμ Λεβ μάλλον θα ξεκινήσει με τους Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέβεντες, Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα, Κρόος, Οζίλ, Μίλερ και Κλόζε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet