Μουντομπάσκετ: Αήττητη στη φάση των «16» η Εθνική
Αθλητισμός

Μουντομπάσκετ: Αήττητη στη φάση των «16» η Εθνική

Η Εθνική ομάδα επικράτησε με σκορ 79-71 και της Αργεντινής, ολοκλήρωσε αήττητη τη φάση των ομίλων και με την πρώτη θέση που κατέκτησε, θα αντιμετωπίσει τη Σερβία στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει στη Μαδρίτη!

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +19 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ωστόσο η χαλάρωση που έδειξε, έδωσε την ευκαιρία στην «αλμπισελέστε» να μπει ξανά στο «παιχνίδι» και να το κάνει ντέρμπι. Όμως, τέλος καλό όλα… καλά, με τους παίκτες του Φώτη Κατσικάρη να τίθενται αντιμέτωποι με τη Σερβία την προσεχή Κυριακή (7/9) στις 19:00 ώρα Ελλάδας, για τη φάση των «16».

Και στη Μαδρίτη θα είναι ωραία!

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Νικ Καλάθης με 18 πόντους, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης πραγματοποίησε άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση με 16 πόντους και 15 ριμπάουντ. Από τους Αργεντινούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τη Βραζιλία στους «16», ξεχώρισε ο Λουίς Σκόλα με 17 πόντους.

Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη τίθενται αντιμέτωποι με τη Σερβία την προσεχή Κυριακή (7/9) στις 19:00 ώρα Ελλάδας, για τη φάση των «16».

Στην ψυχραιμία και την αυτοσυγκέντρωση των παικτών του εστίασε ο τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας,Φώτης Κατσικάρης, αναλύοντας τον αγώνα με την Αργεντινή.

«Θέλαμε τη νίκη για να τερματίσουμε πρώτοι και κάναμε καλή δουλειά. Ήμασταν συγκεντρωμένοι, αποφασιστικοί και σε κάθε παιχνίδι μεγαλώνουμε σαν ομάδα. Κάνουμε τα πράγματα που πρέπει και παρότι δεν είμαι λάτρης των στατιστικών, κυριαρχήσαμε και στα πέντε παιχνίδια μας» είπε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας.

Όσο για το πώς θα προετοιμάσει τους παίκτες του εν όψει Σερβίας: «Ένα από τα ατού της ομάδας είναι ότι ελέγχουμε από την πρώτη μέρα τα συναισθήματά μας. Έχουμε τη νοοτροπία και τον χαρακτήρα να μη μένουμε στις νίκες μας. Θα προετοιμαστούμε σοβαρά για τον αγώνα με τη Σερβία. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Θα δούμε τα λάθη μας, τι πρέπει να βελτιώσουμε και να εστιάσουμε στα δυνατά μας σημεία σαν ομάδα» απάντησε.

Το πρόγραμμα στη φάση των «16»

Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι αγώνες στη φάση των «16», δηλαδή τα νοκ άουτ παιχνίδια.

Στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη, θα παίξουν Γαλλία-Κροατία (19:00) και Ισπανία-Σενεγάλη (23:00), ενώ την ίδια ημέρα στη Βαρκελώνη θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις Δομινικανή Δημοκρατία-Σλοβενία (17:00) και ΗΠΑ-Μεξικό (21:00).

Μία ημέρα αργότερα (Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου) θα αγωνιστούν στη Μαδρίτη Σερβία-Ελλάδα (19:00) και Βραζιλία-Αργεντινή (23:00), ενώ στη Βαρκελώνη θα παίξουν Νέα Ζηλανδία-Λιθουανία (17:00) και Τουρκία-Αυστραλία (21:00).

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet