Οι “κοκκινοι διάβολοι”… φλερτάρουν τον Λιονέλ Μέσι!
Αθλητισμός

Οι “κοκκινοι διάβολοι”… φλερτάρουν τον Λιονέλ Μέσι!

Έτοιμη να… τινάξει την μπάνκα στον αέρα για να αποκτήσει τον Λιονέλ Μέσι είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, με τη χθεσινή δήλωση του Αργεντινού σταρ (“δεν ξέρω που θα παίζω την επόμενη χρονιά”) να έχει σημάνει συναγερμό στις τάξεις των κορυφαίων ομάδων του πλανήτη.

Η Γιουνάιτεντ είναι η μοναδική αγγλική ομάδα που θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά το απίστευτο κόστος της αγοράς του Μέσι, ιδιαίτερα αν η Μπαρτσελόνα απαιτήσει τη ρήτρα εξαγοράς του συμβολαίου του, η οποία ανέρχεται σε 250 εκατομμύρια ευρώ!

Ο τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων» Λουίς Φαν Γκάαλ έχει δηλώσει περισσότερες από μία φορές ότι δεν υπάρχει όριο στο μεταγραφικό μπάτζετ του συλλόγου.

Επίσης, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Εντ Γούντγουορντ είχε πει τον περασμένο Ιούλιο ότι «είτε πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ (κόστους) είτε όχι, δεν είναι τόσο σημαντικό για μας. Το σημαντικό είναι να αποτελέσει σταρ της ομάδας μας όποιος παίκτης κορυφαίου επιπέδου επιλεγεί από τον προπονητή».

Παράλληλα με τη ρήτρα εξαγοράς στο πενταετές συμβόλαιο του Μέσι, που συμφωνήθηκε τον περασμένο Μάιο, το ετήσιο συμβόλαιο του Αργεντινού «μάγου» κοστίζει στους Καταλανούς 16,3 εκατ. λίρες (περίπου 21 εκατ. ευρώ), που σημαίνει ότι το συνολικό ύψος αυτής της μεταγραφής θα εκτινασσόταν στα 275 εκατ. λίρες, δηλαδή πάνω από 350 εκατ. ευρώ!

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο μόνος σύλλογος που εμφανίζεται να μπορεί να ανταγωνιστεί την οικονομική ισχύ της Γιουνάιτεντ, αφού η Παρί Σεν Ζερμέν θα είχε να αντιμετωπίσει τους περιορισμούς του Financial Fair Play της UEFA, παρότι φαίνεται αδιανόητο ότι ο Μέσι θα μπορούσε να καταλήξει στην άσπονδη αντίπαλο της Μπαρτσελόνα. Ας κρατηθεί όμως ένας αστερίσκος επ΄ αυτού, αφού η περίπτωση του Λουίς Φίγκο δεν είναι και τόσο μακρινή.

Το ποσό-ρεκόρ των 750 εκατ. λιρών που θα εισπράξει η Γιουνάιτεντ από τη δεκαετή συμφωνία που συνήψε με την Adidas και η οποία ξεκινά την ερχόμενη περίοδο σημαίνει ότι ο σύλλογος μπορεί να αναμένει 75 εκατ. λίρες ανά σεζόν μόνο από αυτή τη συνεργασία.

Με τον Γούντγουορντ όμως να συνεχίζει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των μεγάλων χορηγών και μια βάση φιλάθλων που υπολογίζεται σε 659 εκατομμύρια ανά τον πλανήτη, άπαντες στη Μάντσεστερ είναι σίγουροι ότι η υπογραφή του Μέσι θα είναι οικονομικά επιτυχής για τον σύλλογο.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet