Ολοκληρώθηκε το ταξίδι της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ
Αθλητισμός

Ολοκληρώθηκε το ταξίδι της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ

Η αήττητη Εθνική Ελλάδος αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων στη 2η φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας (νοκ άουτ παιχνίδια), γεγονός που έφερε την ήττα από τη Σερβία με 90-72 και τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια του τουρνουά Μουντομπάσκετ 2014.

Η «γαλανόλευκη» που γοήτευσε τους πάντες με τις εμφανίσεις της στη φάση των ομίλων (5×5), τόσο σε επιθετικό, αλλά κυρίως σε αμυντικό επίπεδο, βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα σε άμυνα και επίθεση και σε συνδυασμό με τα πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας των «πλάβι» ηττήθηκε από έναν αντίπαλο που σε καμία περίπτωση δεν είναι ανώτερός της, αλλά είναι εκείνος που θα συνεχίσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Εάν εξαιρέσει κανείς μία φορά στο ματς και συγκεκριμένα στο 19ο λεπτό, που η εθνική πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα (42-41) στο υπόλοιπο μέρος του αγώνα οι Σέρβοι ήταν μπροστά στο σκορ και είχαν τον απόλυτο έλεγχο.

Το ματς στην πρώτη περίοδο ήταν ντέρμπι με τους Σέρβους να παρουσιάζονται πιο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι τους, σε αντίθεση με την ελληνική ομάδα που ήταν νευρική, φανερά αγχωμένη και κακή στην άμυνα ένας προς έναν.

Ως συνέπεια των παραγόντων αυτών ήταν οι 23 πόντοι που δέχτηκε η «γαλανόλευκη» στο διάστημα αυτό, αλλά και τα δύο γρήγορα φάουλ του Νικ Καλάθη και τα τρία του Ιαν Βουγιούκα, γεγονός που υποχρέωσε τον Φώτη Κατσικάρη να αναπροσαρμόσει γρήγορα τα πλάνα του.

Οι «πλάβι» ξέφυγαν ακόμη και με 4 πόντους (21-17) λίγο πριν το τέλος του δεκάλεπτου, αλλά ο Πρίντεζης με έξι διαδοχικούς πόντους διατήρησε την εθνική μας ομάδα σε απόσταση… βολής κι έτσι το πρώτο μέρος έκλεισε με τη Σερβία μπροστά στο σκορ με 23-20.

Στη δεύτερη περίοδο η Ελλάδα ισοφάρισε 28-28, αλλά με γρήγορο σερί 4-0 οι Σέρβοι ξέφυγαν και πάλι με 32-28, ενώ 5.34΄΄ πριν τη λήξη με το δεύτερο τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς η διαφορά ανέβηκε στη μέγιστη τιμή της (35-30).

Με πέντε διαδοχικούς πόντους του Μάντζαρη η εθνική μας ισοφάρισε (35-35) και στο τελευταίο λεπτό με τρίποντο του Ζήση το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πέρασε μπροστά για πρώτη φορά μετά από 19 λεπτά με 42-41. Ο Κάλινιτς που έκανε τη ζημιά στο πρώτο ημίχρονο (12π.) με καλάθι και φάουλ διαμόρφωσε το 46-42 (σκορ 20λεπτου).

Όπως συνέβη και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο τρίτο δεκάλεπτο οι Σέρβοι συνέχισαν με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας και ξέφυγαν ακόμη και με 7 πόντους (59-52) περίπου 4 λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου, ενώ 1.36΄΄ η διαφορά ανέβηκε στο +11 (64-53).

Η τέταρτη περίοδος ήταν πραγματικό «ναυάγιο» για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που βρέθηκε να χάνει με 20 πόντους (80-60). Με ηγέτη το Μπογκντάνοβιτς (21π.) η Σερβία με (9/17τρ.) έφτασε άνετα στη μεγάλη νίκη που της χάρισε και το εισιτήριο για τους «8» του Μουντομπάσκετ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet