Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 68-65
Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 68-65

Ο Βασίλης Σπανούλης πέτυχε τους πέντε πιο καθοριστικού πόντους για τον Ολυμπιακό και με το τρίποντο στο παρά 1΄΄ «εκτέλεσε» τον Παναθηναικό στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού με 68 – 65 στο Φάληρο. Τρίτη θέση για την ομάδα του Πειραιά στον Ε΄ όμιλο και μια νίκη ψυχολογίας επί του μεγάλου του αντιπάλου.

Το ματς: Δύο όψεις και για τους δύο…

Με πάθος αλλά χωρίς… σκορ ξεκίνησε η αναμέτρηση. Δυόμισι λεπτά χρειάστηκε για να βρει τον δρόμο για το καλάθι ο Ολυμπιακός, ενώ οι «πράσινοι» έμειναν στο μηδέν για 4΄22΄΄ δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους» να προηγηθούν με 6-0 και λίγο αργότερα με 10-3. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα «σίγησαν» για τα επόμενα τρεισήμισι λεπτά με τον Παναθηναϊκό να περνά στην αντεπίθεση και με σερί 10-0 να παίρνει τα ηνία για πρώτη φορά (10-13). Μάλιστα με τρίποντο του Ούκιτς στο τέλος του δεκαλέπτου βρέθηκε στο +4 (12-16). Από τα… κακά μαντάτα για τους γηπεδούχους, τα δύο γρήγορα φάουλ (στο πρώτο ενάμισι λεπτό) που χρεώθηκε ο Μπράιαντ Ντάνστον.

Ο ρυθμός στο «πράσινο»

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στον δικό τους ρυθμό και στη δεύτερη περίοδο. Αρχικά πήραν προβάδισμα επτά πόντων (12-19) με το τρίποντο του Μπράμου ενώ πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο έφτασαν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο για πρώτη φορά (+10, 19-29), αναγκάζοντας τον κόουτς του Ολυμπιακού σε τάιμ άουτ. Ο Λοτζέσκι ανέλαβε ρόλο οδηγού στο σκοράρισμα για τους back to back πρωταθλητές Ευρώπης και με επτά δικούς του πόντους μείωσε σε 26-31. Όμως υπήρχε και αντίπαλο δέος με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να δίνει το δικό του σόου (10 πόντοι στη δεύτερη περίοδο). Ο Παναθηναϊκός με καλάθι του Φώτση στα τελευταία δευτερόλεπτα ετοιμαζόταν να οδηγηθεί στα αποδυτήρια στο +11 (26-37) όμως ο Περπέρογλου άλλαξε τα δεδομένα με τρίποντό του στο φινάλε του πρώτου μισού (29-37). Αχίλλειος πτέρνα για τους Πειραιώτες τα χαμηλά ποσοστά στα τρίποντα καθώς είχαν 3/13.

«Ερυθρόλευκη» αντεπίθεση

Σαν σε… επανάληψη της πρώτης περιόδου ήταν η έναρξη της τρίτης, αλλά με ρόλους αντίθετους. Οι δύο ομάδες δυσκολεύονταν να βρουν τον δρόμο για το καλάθι με το «τριφύλλι» να σκοράρει έπειτα από τρία λεπτά και με δύο συνεχόμενα δίποντα του Ματσιούλις να βρίσκεται στο +12 (29-41). Ολική επαναφορά με διαρκή αντεπίθεση από τον Ολυμπιακό ο οποίος με μπροστάρηδες τους Σλούκα και Μάντζαρη έτρεξε σερί 13-0 και πέρασε μπροστά για πρώτη φορά μετά το πρώτο δεκάλεπτο (42-41). Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε την ψυχραιμία του. Ανασυγκροτήθηκε και ολοκλήρωσε το τρίτο δεκάλεπτο με ισχνό προβάδισμα, 46-48.

Ώρα… αρχηγού

Έχοντας το μομέντουμ και στην έναρξη της τελευταίας περιόδου (10-0 το σερί από το 46-44) οι «πράσινοι» ξέφυγαν με οκτώ, 46-54. Σημαντική η συνεισφορά σε εκείνο το διάστημα του Ζακ Ράιτ (50-58), όμως τα τρία τρίποντα από Μάντζαρη και Σλούκα (2) έκαναν στη συνέχεια ξανά ντέρμπι το ματς (59-62) με 2’32’’ να απομένουν. Άστοχες εκατέρωθεν οι δύο ομάδες με τις βολές των Ντάνστον και Κάρι να διαμορφώνουν το 60-63. Μεγάλο σουτ 1΄00΄΄ για το φινάλε από τον Σλούκα με τον οποίο ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 63-63, ενώ ακολούθησε μια κακή πάσα από τον Διαμαντίδη και λάθος για τους «πράσινους». Ο Σπανούλης έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους στα 23΄΄ (65-63) με τον Μαυροκεφαλίδη να κάνει το 65-65 4΄΄ για τη λήξη. Ο χρόνος που απέμενε όμως ήταν… χρυσός στα χέρια του Λαρισαίου γκαρντ ο οποίος σηκώθηκε με κρύο αίμα από τα 7,5μ. διαμορφώνοντας το τελικό 68-65.

Τα δεκάλεπτα: 12-16, 29-37, 46-48, 68-65

Αν η Ρεάλ αύριο νικήσει, τότε τερματίζει πρώτη και πέφτει πάνω στον Παναθηναϊκό με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει σε αυτή την περίπτωση την ΤΣΣΚΑ. Και οι δύο ελληνικές ομάδες με μειονέκτημα έδρας, όπως και να ΄χει.

 Πηγή: Sport-fm.gr/ bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet