Ο «Covid-19»… στέλνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο 2021
Αθλητισμός

Ο «Covid-19»… στέλνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο 2021

Αναβάλλονται και επίσημα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού.

Θέμα χρόνου ήταν η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στο Τόκιο από τις 24/7 έως τις 9/8, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, συμφώνησαν να αναβάλλουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Οι δύο άνδρες, σε τηλεδιάσκεψη που είχαν την Τρίτη 24/3, συζήτησαν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις συνέπειες της πανδημίας σε όλο τον κόσμο και στην προετοιμασία των αθλητών για τη συμμετοχή τους στους Αγώνες.

Επίσης, επαίνεσαν το έργο της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων και σημείωσαν τη μεγάλη πρόοδο που σημειώθηκε στην Ιαπωνία για την καταπολέμηση του «Covid-19».

Υπό τις παρούσες συνθήκες και με βάση τις πληροφορίες που παρείχε σήμερα ο ΠΟΥ, ο πρόεδρος της ΔΟΕ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Αγώνες του Τόκιο πρέπει να αναπρογραμματιστούν σε ημερομηνία μετά το 2020, αλλά όχι αργότερα από το καλοκαίρι του 2021, για την προστασία της υγείας των αθλητών, όλων των συμμετεχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες και της διεθνούς κοινότητας.

Συμφωνήθηκε ότι η Ολυμπιακή φλόγα θα μείνει στην Ιαπωνία και ότι οι Αγώνες θα κρατήσουν το όνομα Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020, παρά το ότι θα διεξαχθούν το 2021.

Είναι η πρώτη φορά που η ημερομηνία τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων αλλάζει για λόγο που δεν σχετίζεται με πόλεμο, όπως είχε συμβεί κατά τα έτη 1916, 1940 και 1944.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet