Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας για Μπεκατώρου: Μηδενική ανοχή για κακοποίηση και παρενόχληση!
reader.gr
Αθλητισμός

Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας για Μπεκατώρου: Μηδενική ανοχή για κακοποίηση και παρενόχληση!

Η World Sailing έβγαλε ανακοίνωση πλήρους στήριξης στη Σοφία Μπεκατώρου και ενώ υπάρχει και σχόλιο της Jo Aleh, προέδρου της Επιτροπής Αθλητών της Παγκόσμιας Ιστιοπλοΐας και μέλους του Παγκόσμιου Ιστιοπλοϊκού Συμβουλίου.

Η ανακοίνωση για τη Σοφία Μπεκατώρου: «Η World Sailing, ως ο παγκόσμιος φορέας για το άθλημα της ιστιοπλοΐας, έχει μηδενική ανοχή για κακοποίηση και παρενόχληση σε οποιαδήποτε μορφή. Οι ιστιοπλόοι έχουν το δικαίωμα σε μια θετική και ευχάριστη εμπειρία του αθλήματος σε ένα ασφαλές περιβάλλον και χωρίς φόβο κατάχρησης και παρενόχλησης. Η World Sailing (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας) έχει δεσμευτεί να προστατεύει και να διασφαλίζει την ευημερία των ατόμων στο άθλημα.

»Η World Sailing υποστηρίζει και στηρίζει τη Σόφια Μπεκατώρου, δύο φορές Ολυμπιονίκης και μέλος της Επιτροπής Αθλητών της World Sailing, μετά τη γενναία της απόφαση να βγει δημόσια και να αναφέρει τη φερόμενη σεξουαλική κακοποίηση που βίωσε ως αθλητής».

Η Jo Aleh, πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών της Παγκόσμιας Ιστιοπλοΐας και μέλος του Παγκόσμιου Ιστιοπλοϊκού Συμβουλίου, σχολίασε: «Η Σοφία έδειξε τεράστια γενναιότητα όταν βγαίνει μπροστά και μιλάει δημόσια. Αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για αυτήν και έχει την πλήρη υποστήριξη της παγκόσμιας ιστιοπλοϊκής κοινότητας. Η Σοφία είναι τεράστια αθλήτρια και γνωστή για το πάθος και τη δέσμευσή της στο άθλημα. Έχει οδηγήσει στο νερό και τώρα έξω από αυτό. Ελπίζω ότι η γενναιότητά της μπορεί να εμπνεύσει άλλους που έχουν αδικηθεί να προχωρήσουν και ότι εκείνοι που έχουν διαπράξει τέτοια εγκλήματα θα λογοδοτούν».

Πηγή: www.gazzetta.gr/reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet