Ρεκόρ διαδρομής στον 32ο Κλασικό Μαραθώνιο από τον Κενυάτη Φέλιξ Κάντι
Αθλητισμός

Ρεκόρ διαδρομής στον 32ο Κλασικό Μαραθώνιο από τον Κενυάτη Φέλιξ Κάντι

Ολοκληρώθηκε ο 32ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας με μεγάλο νικητή τον Φέλιξ Kάντι, ο οποίος έκανε ρεκόρ διαδρομής και αγώνα. Ο Kάντι τερμάτισε πρώτος διανύοντας την απόσταση σε 2 ώρες, 10 λεπτά και 36 δεύτερα, ενώ δεύτερος ήταν ο Ρέιμον Μπετ.

Ο Κενυάτης με την επίδοση αυτή κατάφερε να ξεπεράσει την επίδοση του Ιταλού, Στέφανο Μπαλντίνι, ο οποίος κατείχε το ρεκόρ της κλασικής διαδρομής μαραθωνίου με χρόνο 2.10.55 που του είχε δώσει και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 της Αθήνας!

Η Ναόμι Μάγιο από την Κένυα ήταν η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε στον αγώνα με χρόνο 2:41.05. Πίσω της βρέθηκε η νικήτρια του περυσινού Μαραθωνίου, Νάνσι Τζόαν Ρότιτς, με 2:41.28, ενώ τρίτη τερμάτισε η Τίντλα.

Από ελληνικής πλευράς, ο Χριστόφορος Μερούσης, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, ήταν ο πρώτος Έλληνας Μαραθωνοδρόμος που τερμάτισε στο Καλλιμάρμαρο στον 32ο Μαραθώνιο της Αθήνας. Ο χρόνος του ήταν 2 ώρες και 25 λεπτά.

Στις γυναίκες, η Σοφία Ρήγα από την Πάτρα ήταν η πρώτη Ελληνίδα δρομέας που τερμάτισε στον Μαραθώνιο σε 2 ώρες, 45 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα. Ακολούθησε η Μάγδα Γαζέα, με 2 ώρες, 47 λεπτά και 27 δευτερόλεπτα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet