Στους ημιτελικούς Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός
Αθλητισμός

Στους ημιτελικούς Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός

Τα προγνωστικά διαψεύστηκαν και ο Παναθηναϊκός επικράτησε επί του Ολυμπιακού με 77-76 στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ και πήρε ταυτόχρονα το εισιτήριο για τους ημιτελικούς του κυπέλλου μπάσκετ.

Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Μπατίστα στα 4 δέκατα πριν το τέλος έβαλε μπροστά τους «πράσινους», που στο τελευταίο δεκάλεπτο έκαναν «κατάθεση ψυχής» και ανέτρεψαν το -11 της τρίτης περιόδου, αλλά και το -10 (68-58) στα πέντε τελευταία λεπτά.

Ο Νίκος Παππάς με 19 πόντους και ο Μπατίστα με 12 ήταν οι κορυφαίοι του Παναθηναϊκού, ενώ καθοριστικός σε ένα ακόμη ματς ήταν και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που πέτυχε το τρίποντο της ισοφάρισης (75-75) στα τελευταία 16 δευτερόλεπτα, ενώ τραβώντας επάνω του όλη την άμυνα του Ολυμπιακού στο τέλος κατάφερε να δώσει την ασίστ στο Μπατίστα που έφερε το κάρφωμα-νίκης του Ουρουγουανού.

Ο Ολυμπιακός έδειξε να «καθαρίζει» το ντέρμπι στο ξεκίνημα του τρίτου 10λεπτου, όταν με σερί 13 -0 μετέτρεψε το εις βάρος του 33-32 σε 45-33 και προς στιγμή έδειξε ότι δεν θα συναντούσε ιδιαίτερα προβλήματα. Το συγκρότημα του Μπαρτζώκα ήταν σαφώς πιο έτοιμο, είχε περισσότερες λύσεις και με… όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ και τα κρίσιμα καλάθια από τον Λοτζέσκι (16 πόντους) έφτασε πολύ κοντά στη νίκη, αλλά στα τελευταία κρίσιμα λεπτά έχασε τη ψυχραιμία του και τον προσανατολισμό του.

Οι πολλές απουσίες και η ανετοιμότητα πολλών παικτών του Παναθηναϊκού δε στοίχισαν στους «πράσινους». Οι γηπεδούχοι πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις, κατάφεραν να κοντράρουν στα… ίσια τον Ολυμπιακό, αλλά η έλλειψη επιθετικών λύσεων και κυρίως στην φροντ λάιν δεν τους επέτρεψε να διατηρήσουν τη διαφορά που πήραν στο ξεκίνημα του αγώνα.

Το πρώτο 10λεπτο βρήκε τον Παναθηναϊκό να έχει καλύτερο ρυθμό, τουλάχιστον, στα πρώτα 5 λεπτά, διάστημα στο οποίο κατάφερε να προηγηθεί με 10 πόντους (14-4), χάρις στην πολύ καλή του άμυνα και τις γκολ-φάουλ από τους Μπατίστα και Γιάνκοβιτς (2).

Τα δύο γρήγορα φάουλ από τους Ντάνστον, Πετγουέι και τα 0/6 τρίποντα που είχαν στο ξεκίνημα οι «ερυθρόλευκοι», ανάγκασαν το Γιώργο Μπαρτζώκα να βγάλει από το παρκέ τον… αόρατο, Βασίλη Σπανούλη και να βάλει τον Σλούκα.

Πολύ γρήγορα οι Πειραιώτες βρήκαν ρυθμό και με τον Λοτζέσκι να πετυχαίνει 2 τρίποντα έκλεισαν την περίοδο στο -3 (14-17). Στη δεύτερη υπήρχε απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός των 4 λαθών πέρασε μπροστά με 28-25, αλλά ο Παναθηναϊκός, παρά τα 8 λάθη του, ισοφάρισε με τον Διαμαντίδη και με σερί 8-0 πέρασε μπροστά με 33-28.

Περίπου 22΄΄ πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Σπανούλης πέτυχε το πρώτο του καλάθι και με ένα ακόμη από το επιθετικό ριμπάουντ του Πρίντεζη, το πρώτο μέρος βρήκε το «τριφύλλι» να προηγείται με… βραχεία κεφαλή (33-32).

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα άλλαξαν άρδην, με τον Ολυμπιακό να κάνει σερί 17-0 και να παίρνει γρήγορα διαφορά που έφτασε ακόμη και τους 12 πόντους, απέναντι σε έναν κουρασμένο και χωρίς ρυθμό, Παναθηναϊκό.

Από κει και πέρα οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλλαν πλήρως το παιχνίδι τους. Ο Σπανούλης βρήκε ρυθμό και με 12 πόντους (10 στο δεύτερο μέρος) με 2/5τρ. και μαζί του… παρέσυρε και τους συμπαίκτες του, που έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ. Η τρίτη περίοδος βρήκε την ομάδα του Μπαρτζώκα στο +11 (60-49), κάνοντας το έργο των «πρασίνων» πάρα πολύ δύσκολο στο τελευταίο 10λεπτο.

Η ομάδα του Ιβάνοβιτς δεν τα παράτησε και με διαδοχικά τρίποντα από τους Μπλουμς (2), Παππά και Μποχωρίδη μείωσε σε 58-62, αλλά η «απάντηση» του Ολυμπιακού ήταν άμεση. Λαφαγιέτ και Λοτζέσκι σημάδεψαν σωστά έξω από τα 6.75μ και έδωσαν…αέρα 10 πόντων στους Πειραιώτες, διαφορά που προς στιγμή φάνηκε πως δεν καλύπτεται.

Ο Διαμαντίδης, όμως, με τρίποντο στα τελευταία 16 δευτερόλεπτα ισοφάρισε 75-75 και ο Σλούκας αστόχησε στη μία από τις δύο βολές που εκτέλεσε στα 6 δεύτερα πριν τη λήξη. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε γρήγορα τη μπάλα απ΄ έξω, ο Διαμαντίδης είδε τον Μπατίστα, ο οποίος με κάρφωμα έκανε το 77-76 χαρίζοντας την τεράστια νίκη στους γηπεδούχους που δικαιολογημένα πανηγύρισαν.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet