Τα Νησιά Φερόε ταπείνωσαν την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης
Αθλητισμός

Τα Νησιά Φερόε ταπείνωσαν την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης

Την πιο ταπεινωτική ήττα της σύγχρονης ιστορίας της που, κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, βάζει ταφόπλακα στα όνειρα της πρόκρισης στα τελικά του EURO 2016 γνώρισε χθες βράδυ η εθνική ομάδα από τα Νησιά Φερόε με 1-0, για την 4η αγωνιστική του 6ου ομίλου των προκριματικών.

Μετά από 30 ήττες σε παιχνίδια προκριματικής φάσης, οι ερασιτέχνες παίκτες των Νησιών Φερόε πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη μέσα στο Καραϊσκάκη, απέναντι στην ελληνική ομάδα που ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Πλέον, μετά το αποτέλεσμα αυτό η θέση του Κλάουντιο Ρανιέρι στον πάγκο της «γαλανόλευκης» είναι εξαιρετικά επισφαλής και αναμένονται άμεσα εξελίξεις.

Ο Ορέστης Καρνέζης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα, καθώς σε τρεις περιπτώσεις είπε «όχι» στις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι.

Το ματς λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε…εφιάλτη για την Ελλάδα από το ξεκίνημά του, καθώς οι παίκτες των Νησιών Φερόε έβρισκαν κενούς χώρους κι εκμεταλλευόμενοι τις αργές επιστροφές των διεθνών έφτασαν τρεις φορές κοντά στο γκολ, ενώ είχαν κι ένα δοκάρι.

Στον αντίποδα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν άφησε καθόλου καλές εντυπώσεις στο πρώτο μέρος. Η εμφάνισή του ήταν συνέχεια των κακών παιχνιδιών που έκανε με Ρουμανία και Βόρεια Ιρλανδία, αν και βρήκε χώρους από τα πλάγια για να απειλήσει.

Η κλασική ευκαιρία του Χριστοδουλόπουλου λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (πλασέ άουτ) ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η εθνική ομάδα στο διάστημα αυτό, ενώ από την άλλη μέσα σε δύο λεπτά (44΄, 45΄) ο Ορέστης Καρνέζης έκανε δύο σπουδαίες επεμβάσεις στην κεφαλιά του Μπενγιάμινσεν και στη συνέχεια στο πλασέ του Έντμουντσον.

Το δεύτερο μέρος ήταν «καρμπόν» του πρώτου. Ο Μπενγιάμινσεν στο 50΄ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Καρνέζη και στο 52΄ ο Έντμουντσον νικήθηκε για δεύτερη φορά από τον τερματοφύλακα της Ουντινέζε που ήταν σε μεγάλο βράδυ.

Τελικά, με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα «αποδόθηκε δικαιοσύνη» και η ομάδα που είχε τις περισσότερες ευκαιρίες προηγήθηκε στο σκορ. Από τη νέα ολιγορία της ελληνικής άμυνας, ο Έντμπουντσον εντελώς αμαρκάριστος έπιασε το σουτ και νίκησε τον Καρνέζη (0-1).

Στο διάστημα που απέμεινε η Ελλάδα βγήκε στην επίθεση για να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα, άγγιξε την ισοφάριση με τον Κονέ (δοκάρι), αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και με το σφύριγμα της λήξης από τον Ριτσόλι ο κόσμος αποδοκίμασε τους διεθνείς και το Ρανιέρι.

Δεν είχαν λόγια…

Δε μπορούσαν να βρουν λόγια οι διεθνείς, μετά τον αγώνα με τα Νησιά Φερόε, για να εξηγήσουν αυτό που συμβαίνει στην εθνική ομάδα.

Ο Βασίλης Τοροσίδης μόνο που δεν έκλαψε μπροστά στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού, παραδέχθηκε ότι η ευθύνη για το αποτέλεσμα ανήκει πρώτα απ΄ όλους στους ίδιους τους παίκτες:

«Δεν έχω εξήγηση να δώσω. Αυτό που γνωρίζαμε δεν υπάρχει πια. Είμαστε τουλάχιστον τραγικοί, δεν χωράει κριτική, τι να πει κανείς. Τέτοια εθνική δεν έχει ξαναγίνει. Ομάδα χωρίς ταυτότητα, αλλά είναι τουλάχιστον τραγικό το να χάνουμε και από τα Νησιά Φερόε», είπε μεταξύ άλλων ο αμυντικός της Ρόμα και συνέχισε:

«Εμείς σαν ποδοσφαιριστές φταίμε. Δεν μπορεί να σου φταίει τίποτα άλλο όταν χάνεις από τα Νησιά Φερόε. Είναι ανεπίτρεπτο να χάνεις με αυτό τον τρόπο με κλασικές ευκαιρίες των αντιπάλων μας, όταν εμείς έχουμε τέτοια ποιότητα. Είμαστε επιεικώς απαράδεκτοι, ο κόσμος ήταν ξανά εδώ, αλλά τους δώσαμε ακόμα μια πίκρα, όπως σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σαν αρχηγός και σαν παίκτης της εθνικής πάνω απ΄ όλα ζητώ συγνώμη και νομίζω πως αυτό είναι επιθυμία όλων».

Κατέληξε λέγοντας: «Δεν έχω ξαναζήσει παρόμοια κατάσταση στα 7-8 χρόνια που βρίσκομαι στην εθνική ομάδα, Είναι κωμικό να μιλάμε για πρόκριση όταν χάνουμε από έναν τέτοιο αντίπαλο. Δεν χρειάζεται να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Αν συνεχίσουμε με αυτό το πρόσωπο, ούτε νίκη δεν θα πάρουμε στα προκριματικά. Αν αλλάξουμε εικόνα, μπορεί να έχουμε μία ελπίδα… Πιο παλιά πολεμούσαμε, ακόμη κι όταν δεν παίζαμε καλά. Έτσι όπως είμαστε και με την ομάδα του χωριού μου να παίξουμε μπορεί να χάσουμε. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα φτάσουμε στην προ Ρεχάγκελ εποχή. Αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε».

Κονέ: «Καταστροφή…»

Σε ανάλογο ύφος και οι δηλώσεις του Παναγιώτη Κονέ. «Για μία ακόμη φορά είχαμε κακή νοοτροπία. Μετά το Μουντιάλ συμβαίνει αυτό. Φταίμε όλοι μας κι αυτό πρέπει να αλλάξει. Είμαστε εκτός τελικής φάσης κατά 95%. Δε ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Φταίμε όλοι μας, από εμάς τους παίκτες, οι προπονητές, η ΕΠΟ».

Στο σημείο εκείνο διευκρίνισε: «Με τα Νησιά Φερόε δεν έπαιξε ούτε ο κ. Ρανιέρι, ούτε ο κ. Σαρρής. Εμείς κατεβήκαμε στον αγωνιστικό χώρο. Σε αυτά τα τέσσερα ματς δείξαμε ότι χαλάμε την οικογένεια και την ομάδα των 10 ετών. Με αυτές τις εμφανίσεις καταστρέφουμε αυτό που χτίστηκε την τελευταία 10ετία. Ένα μεγάλο συγνώμη από τον κόσμο που μας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι κατάσταση αυτή στην ομάδα».

Χριστοδουλόπουλος: «Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι»

Πιο…επιεικής στα λόγια του ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για «νέα αρχή». «Για ακόμη μια φορά δεν κάναμε αυτά που μας ζήτησε ο προπονητής μας. Ας πούμε ότι όλα αυτά είναι σφαλιάρες. Να κατεβάσουμε… τα αυτιά μας, διότι αδικούμε εμείς οι ίδιοι τους εαυτούς μας. Ας το δούμε έτσι όμως. Να κάνουμε μια νέα αρχή. Δεν είναι δικαιολογία αλλά δυστυχώς η πικρή αλήθεια».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet