Έξαλλος ο δήμαρχος Λονδίνου για το «φιάσκο» στο Ολντ Τράφορντ
Αθλητισμός

Έξαλλος ο δήμαρχος Λονδίνου για το «φιάσκο» στο Ολντ Τράφορντ

Φαίνεται ότι ο συναγερμός στο γήπεδο του Ολντ Τράφορντ στο Μάντσεστερ, το οποίο εκκενώθηκε λόγω φόβων ότι είχε βρεθεί εκρηκτικός μηχανισμός είχε ξεκινήσει από αντικείμενο που χρησιμοποιείται για εκπαίδευση του προσωπικού ασφαλείας και είχε… ξεχαστεί στο γήπεδο.

Ο δήμαρχος της πόλης, Τόνι Λόιντ, εμφανίζεται εξοργισμένος για το «φιάσκο», όπως το χαρακτηρίζει, που έκανε τον γύρο του κόσμου και ζητά έρευνα και απόδοση ευθυνών.

Το περιστατικό το απόγευμα της Κυριακής προκάλεσε τη μεταφορά τού τελικού Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπόρνμουθ την τελευταία στιγμή, αναγκάζοντας τη διαχείριση του γηπέδου να εκκενώσει το στάδιο.

Ο συναγερμός είχε προκληθεί από αντικείμενο που, σύμφωνα με τις περιγραφές της αστυνομίας μετά την ελεγχόμενη έκρηξη στην οποία προχώρησε, ήταν μία «εξαιρετικά αληθοφανής απομίμηση εκρηκτικού μηχανισμού».

Η αστυνομία ανέφερε τη νύχτα προς Δευτέρα (ώρα Ελλάδας) ότι το εν λόγω αντικείμενο τελικά ήταν συσκευή που χρησιμοποιείται για εκπαίδευση του προσωπικού ασφαλείας σε σενάρια βομβιστικών επιθέσεων και είχε μείνει στο γήπεδο κατά… λάθος.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής της αστυνομίας του Μάντσεστερ, Τζον Ο΄ Χέιρ, «επρόκειτο για εκπαιδευτική συσκευή που είχε αφήσει κατά λάθος στο σημείο ιδιωτική εταιρεία μετά από άσκηση που ενέπλεκε σκύλους ανίχνευσης εκρηκτικών».

Ο δήμαρχος του Μάντσεστερ, Τόνι Λόιντ, ζήτησε τη διενέργεια έρευνας για να βρεθούν οι υπόλογοι, λέγοντας ότι «είναι εξοργιστικό που προέκυψε τέτοια κατάσταση και απαιτείται πλήρης έρευνα για το πώς συνέβη, τι συνέβη και ποιος είναι υπεύθυνος».

«Το φιάσκο προκάλεσε τεράστια ταλαιπωρία σε φιλάθλους που είχαν έρθει από μακριά για να δουν τον αγώνα, σπατάλησε τον χρόνο τεράστιου αριθμού αστυνομικών και πυροτεχνουργών του στρατού και έθεσε χωρίς λόγο ανθρώπους σε κίνδυνο» είπε ο δήμαρχος.

Άκυρος συναγερμός και σε πτήση Όσλο-Μάντσεστερ

Παράλληλα, λίγη ώρα μετά το φιάσκο με το γήπεδο, αεροσκάφος που κατευθυνόταν προς το Μάντσεστερ από το νορβηγικό Όσλο εκκενώθηκε λίγο πριν την απογείωση λόγω «ύποπτης συμπεριφοράς δύο επιβατών».

Τελικά, μετά από έρευνα στο αεροσκάφος και τις αποσκευές διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας και η πτήση εκτελέστηκε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της νορβηγικής αστυνομίας Άντερς Στρόμεσετερ, όλα ξεκίνησαν λίγο πριν την επιβίβαση όταν κάποιος άκουσε δύο επιβάτες να μαλώνουν σε τουαλέτες του αεροδρομίου και τους άκουσε να χρησιμοποιούν τη λέξη «βόμβα».

Ο ανήσυχος επιβάτης ενημέρωσε τον πιλότο κατά τη διάρκεια της επιβίβασης, ο πιλότος την αστυνομία που κατέβασε όλους τους επιβάτες από το αεροσκάφος και ανέκρινε τον «μάρτυρα» και τους δύο «ύποπτους» επιβάτες.

«Καταλήξαμε πως η κατάσταση προέκυψε από παρεξήγηση» ανέφερε ο Στρόμεσετερ.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet