Ομάδα προσφύγων για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες
Αθλητισμός

Ομάδα προσφύγων για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Αύγουστο (5-21) στο Ρίο Ντε Zανέιρο θα περάσουν στην Ιστορία ως η πρώτη διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχει «η ομάδα των προσφύγων».

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, στους Αγώνες της Βραζιλίας, θα λάβουν μέρος 10 πρόσφυγες, οι οποίοι θα συνοδεύονται από 12 παράγοντες και θα αγωνισθούν υπό την Ολυμπιακή σημαία.

Πρόκειται για πέντε αθλητές από το Ν. Σουδάν, δύο από τη Συρία, δύο από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και έναν από την Αιθιοπία.

Οι έξι εξ αυτών είναι άνδρες και οι τέσσερις γυναίκες, ενώ θα αγωνιστούν στην κολύμβηση, το τζούντο και τον στίβο.

Ο Μπαχ χαρακτήρισε τη σημερινή ως μια «ιστορική ημέρα» και δήλωσε για το θέμα:

«Αυτοί οι πρόσφυγες αθλητές δεν έχουν σπίτι, δεν έχουν ομάδα, δεν έχουν σημαία, δεν έχουν εθνικό ύμνο. Η εφεύρεση αυτής της ομάδας προσφύγων είναι για να τους δώσει ένα σπίτι στο Ολυμπιακό χωριό, μαζί με όλους τους αθλητές από ολόκληρο τον κόσμο.

»Θα γίνει ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου προς τιμήν τους, η Ολυμπιακή σημαία θα τους οδηγήσει εντός του σταδίου. Αυτό μπορεί να στείλει ένα σύμβολο ελπίδας για όλους τους πρόσφυγες στον κόσμο και μπορεί να στείλει ένα μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι οι πρόσφυγες είναι συνάνθρωποί μας και είναι ένας εμπλουτισμός για την κοινωνία».

Η «ομάδα των προσφύγων» θα στεγαστεί στο χωριό των αθλητών μαζί με όλες τις υπόλοιπες εθνικές ομάδες και θα μπει προτελευταία στο γήπεδο στην τελετή έναρξης, μπροστά από αυτήν της «οικοδέσποινας» Βραζιλίας.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet