Δύο χρόνια εκτός γηπέδων η Μ. Σαράποβα
Αθλητισμός

Δύο χρόνια εκτός γηπέδων η Μ. Σαράποβα

Η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις (ITF) επέβαλε την Τετάρτη διετή αποκλεισμό στη Μαρία Σαράποβα, η οποία είχε βρεθεί «θετική» στην απαγορευμένη ουσία «meldonium» στο εφετινό Όπεν Αυστραλίας. Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, η ITF αναφέρει ότι η τιμωρία της 29χρονης Ρωσίδας τενίστριας, η οποία έχει κατακτήσει πέντε τίτλους σε τουρνουά γκραν σλαμ, έχει αναδρομική ισχύ από τις 26 Ιανουαρίου του 2016.

Σε δήλωσή της για την απόφαση της ITF στη σελίδα της στο Facebook, η Σαράποβα προαναγγέλλει την προσφυγή της στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

Συγκεκριμένα, τονίζει μεταξύ άλλων:

«Σήμερα, με την απόφασή της για διετή αποκλεισμό, η επιτροπή της ITF αποφάνθηκε ομόφωνα ότι αυτό που έκανα δεν ήταν εσκεμμένο. Η επιτροπή έκρινε ότι δεν αναζήτησα θεραπεία από το γιατρό μου με σκοπό να αποκτήσω μια ουσία που ενισχύει την απόδοση.

Η ITF ξόδεψε τεράστια ποσά χρόνου και πόρων προσπαθώντας να αποδείξει ότι εγώ παραβίασα εσκεμμένα τους κανονισμούς για το ντόπινγκ και η επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν το έκανα. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ITF ζήτησε από την επιτροπή να με αποκλείσει για τέσσερα χρόνια -ο απαιτούμενος αποκλεισμός για εκ προθέσεως παραβίαση- και η επιτροπή απέρριψε τη θέση της ITF.

Ενώ η επιτροπή συμπέρανε σωστά ότι δεν παραβίασα εκ προθέσεως τους κανονισμούς για το ντόπινγκ, δεν μπορώ να αποδεχθώ έναν άδικα σκληρό διετή αποκλεισμό. Η επιτροπή, τα μέλη της οποίας επιλέχθηκαν από την ITF, συμφώνησαν ότι δεν έκανα κάτι σκόπιμα λάθος, αλλά επιδιώκουν να με κρατήσουν μακριά από το να παίζω τένις για δύο χρόνια. Θα καταθέσω άμεσα έφεση κατά του αποκλεισμού αυτής της απόφασης στο CAS, το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο.

Μου έχει λείψει να παίζω τένις και μου έχουν λείψει οι καταπληκτικοί οπαδοί μου, οι οποίοι είναι οι καλύτεροι και πιο πιστοί οπαδοί στον κόσμο. Έχω διαβάσει τις επιστολές σας. Έχω διαβάσει τις δημοσιεύσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η αγάπη και η υποστήριξή σας με έχουν βοηθήσει αυτές τις δύσκολες ημέρες.

Έχω την πρόθεση να στηρίξω αυτό που πιστεύω ότι είναι σωστό και γι΄ αυτό θα αγωνιστούμε για να είναι πίσω στο γήπεδο του τένις, το συντομότερο δυνατό. Πρόθεσή μου είναι να στηρίξω αυτό που πιστεύω ότι είναι σωστό και γι΄ αυτό θα παλέψω για να επιστρέψω στα κορτ το συντομότερο δυνατό».

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet