Νέα σφοδρά επεισόδια μεταξύ Ρώσων και Άγγλων στο Euro 2016
Αθλητισμός

Νέα σφοδρά επεισόδια μεταξύ Ρώσων και Άγγλων στο Euro 2016

Σφοδρά επεισόδια ξέσπασαν (και) μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ Αγγλίας και Ρωσίας (1-1) στο στάδιο Βελοντρόλ για την 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Euro.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων, που έχουν ανοίξει βεντέτα τις δύο τελευταίες ημέρες στους δρόμους τις Μασσαλίας, συνεπλάκησαν τόσο πριν από την έναρξη του αγώνα στο παλιό λιμάνι της πόλης, όσο και έξω από το γήπεδο.

Ωστόσο, τα σκηνικά βίας δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς με το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή της αναμέτρησης, Ρώσοι και Βρετανοί έσπευσαν να συνεχίσουν τις μεταξύ τους βιαιότητες κινούμενοι αμφότεροι προς τις αντίπαλες εξέδρες.

Λίγες ώρες πριν τον αγώνα Αγγλίας – Ρωσίας στο Euro, επεισόδια ξέσπασαν ξανά στη Μασσαλία μεταξύ Βρετανών και Ρώσων οπαδών που κατέληξαν σε επέμβαση της γαλλικής αστυνομίας με δακρυγόνα. Λίγο πριν τη σέντρα του αγώνα, νέα επεισόδια, αυτή τη φορά μικρής διάρκειας, ξέσπασαν κοντά στο στάδιο Βελοντρόμ. Απόλογισμός, 19 τραυματίες, εκ των οποίων ένας φέρεται -σύμφωνα με αναφορές σε γαλλικούς τηλεοπτικούς σταθμούς- να είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ έχουν συληφθεί έξι άτομα.

Στις 21:00 τοπική ώρα, η πυροσβεστική υπηρεσία και οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών καταμέτρησαν τους τραυματίες στις συγκρούσεις περιμετρικά του Παλιού Λιμανιού, μεταξύ αυτών και ο Βρετανός οπαδός που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, αφού γύρω στις 17:30 δέχθηκε, «χτυπήματα με σιδηρόβεργες, κυρίως στο κεφάλι», γνωστοποίησε μια πηγή από την αστυνομία.

Η ζωή του απειλείται, συμπλήρωσε από την πλευρά του ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπους ντι Ρον Λοράν Νουνέζ.

Ήταν η τρίτη φορά τις τελευταίες ημέρες που ξεσπά ένταση στη Μασσαλία, και ενώ ενδιάμεσα στο Λονδίνο είχαν ακουστεί επικρίσεις για την «ανευθυνότητα» των Βρετανών φιλάθλων -με ρητή μάλιστα αναφορά στο δύσκολο κλίμα για τη γαλλική αστυνομία λόγω της επιφυλακής για τρομοκρατία.

Ανάλογες σκηνές είχαν προηγηθεί το βράδυ της Παρασκευής, όπως και το βράδυ της Πέμπτης.

Στα επεισόδια στην περιοχή του παλιού λιμανιού της Μασσαλίας ενεπλάκησαν, σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία, ξανά και Γάλλοι οπαδοί. Η ανακοίνωση των τοπικών Αρχών ανέφερε πως η κατάσταση τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Οι φωτογραφίες και οι ανταποκρίσεις του Γαλλικού Πρακτορείου επιβεβαιώνουν ωστόσο την αναφορά της αστυνομίας ότι η ένταση ήταν υψηλή: Πολλοί από τους οπαδούς πετούσαν σπασμένα μπουκάλια πριν αρχίσουν, αρκετοί μεθυσμένοι, να τρέχουν στους γύρω δρόμους μετά τα δακρυγόνα.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου, ορισμένοι πιάστηκαν στα χέρια, σκίζοντας ο ένας τα ρούχα του άλλου, ενώ πετούσαν μπουκάλια μπίρας και κάθε είδους αντικείμενα, ακόμη και καρέκλες. Ορισμένοι, σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις, κρατούσαν ακόμη και σιδερόβεργες ή γκλομπ, ενώ είχαν τα πρόσωπα καλυμμένα.

Όσον αφορά τα επεισόδια κοντά στο γήπεδο, οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έκαναν χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση για να απωθήσουν τους Ρώσους και Βρετανούς οπαδούς, που συνεπλάκησαν και εκτόξευαν ο ένας εναντίον του άλλου μπουκάλια. Σύντομα η αστυνομία κατάφερε να περιορίσει τα επεισόδια και να επαναφέρει την τάξη, σύμφωνα με το AFP.

Δείτε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά βίντεο που κάνουν τον γύρο του κόσμου και σαφέστατα προκαλούν μεγάλα ερωτηματικά ως προς την ασφάλεια της διοργάνωσης.

http://reviews.in.gr/sports/Euro2016/article/?aid=1500083661#ref=newsroombox

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet