Γλυκά Νερά – Αστυνομικοί στον πιλότο: «Άσε τα τηλέφωνα και μην κάνεις σκηνές»
reader.gr
Κοινωνία

Γλυκά Νερά – Αστυνομικοί στον πιλότο: «Άσε τα τηλέφωνα και μην κάνεις σκηνές»

Τον διαλογο που είχε με τους αστυνομικούς ο πιλότος και καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν (στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά) στο μνημόσυνο στην Αλόννησο, περιέγραψε με τα πιο συγκλονιστικά λόγια η δημοτική σύμβουλος στο νησί, Χαρίκλεια Θεοδώρου, που βρισκόταν δίπλα στη μητέρα της Καρολάιν. 

«Προχώρησαν μπροστά ο Μπάμπης (πιλότος και δολοφόνος της Καρολάιν) με τη Σουζάνα (σ.σ μητέρα του θύματος), αγκαλιάστηκαν, και περιμέναμε γύρω στα πέντε λεπτά μέχρι να τελειώσει η συναισθηματική φόρτιση των δυο τους που έκλαιγαν σφιχταγκαλιασμένοι για να πάρουμε σειρά κι εμείς να χαιρετίσουμε», περιγράφει η Χαρίκλεια Θεοδώρου. Και συνεχίζει: «Την ώρα που τον πλησίασαν ντόπιοι αστυνομικοί με πολιτικά ήμουν ακριβώς δίπλα. Του είπαν “Μπάμπη, σε παρακαλώ πρέπει να μας ακολουθήσεις, έχουμε μία εξέλιξη που είναι πάρα πολύ σοβαρή. Λέει “τι έγινε ρε παιδιά;” και εκείνη την ώρα πήγε να βγάλει το κινητό του τηλέφωνο… Και του λέει ο αστυνομικός “όχι τηλέφωνα, μην κάνεις σκηνές, είναι οι τηλεοράσεις εδώ, πρέπει να φύγουμε διακριτικά για το δικό σου καλό”.

Αυτός επέμενε. Με ρωτάει “τι έγινε;”. Αστυνομικός του απάντησε πως δήθεν έχει συλληφθεί στο αεροδρόμιο ένα ύποπτος και “είσαι ο μόνος που τον έχεις δει. Πρέπει να πάμε αμέσως κάτω για να τον αναγνωρίσεις, δεν μπορούν να τον κρατούν άλλο”». Και έτσι ο πιλότος «ηρέμησε και μπήκε μέσα σε πολιτικό αυτοκίνητο» για να αναχωρήσουν. 

Σύμφωνα με τη δημοτική σύμβουλο, ο 32χρονος πιλότος φαινόταν ότι δεν ήθελε να ακολουθήσει τους αξιωματικούς. Είπε «δεν έχει τελειώσει το τρισάγιο ακόμα, περιμένετε», αλλά οι αστυνομικοί επέμεναν «Μπάμπη έχουμε ένα καινούριο στοιχείο, είναι για το καλό σου. Πρέπει να αξιολογηθεί». 

Και τότε ο πιλότος που βρέθηκε ώρες αργότερα στη ΓΑΔΑ και παραδέχθηκε ότι ο ίδιος σκότωσε την Καρολάιν, αγκάλιασε για μία ακόμη φορά τη μητέρα της Καρολάιν και της είπε: «Πρέπει να φύγω, μάλλον έχουν συλλάβει κάποιον ύποπτο και πρέπει να πάω για αναγνώριση».

Γλυκά Νερά: Καταπέλτης ο εισαγγελέας για τον πιλότο που ομολόγησε τη δολοφονία 

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα ασκήθηκε από τον εισαγγελέα στον 32χρονο πιλότο, που ομολόγησε – έπειτα από πολύωρη κατάθεση στους αστυνομικούς τη δολοφονία της συζύγου του. Συγκεκριμένα τα κακουργήματα είναι:

  • Ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη υψηλή κατάσταση και
  • Κακοποίηση ζώου

Τα πλημμελήματα είναι:

  • ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του
  • ψευδής κατάθεση κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Εις βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς θεωρείται:

  • ύποπτος φυγής λόγω της ιδιότητάς του( πιλότος) και της οικονομικής του επιφάνειας.
  • Ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εξαιτίας α) του τρόπου που σκότωσε την Καρολαιν β) παραπλάνησε τις αρχές με ψευδή στοιχεία που δείχνουν ότι δεν έχει αναστολές.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet