Διαπραγμάτευση τουλάχιστον μιας ώρας προηγήθηκε της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που επικαλείται ο Αnt1, όταν τα δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς πέρασαν τα τουρκικά σύνορα και ακινητοποιήθηκαν από ομάδα Τούρκων, ο Έλληνας λοχίας κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο τον Έλληνα ταξίαρχο της περιοχής του, εξηγώντας του τι είχε συμβεί. H συνομιλία τους κράτησε, σύμφωνα με τον Ant1, για 12 με 14 λεπτά.
Ακολούθως, ο ταξίαρχος κάλεσε τον Τούρκο αξιωματικό, ζητώντας του να αφήσει τους δύο στρατιωτικούς να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους, όπως παγίως συνέβαινε ως τώρα σε περιπτώσεις όπου ελληνική ή τουρκική περίπολος περνούσε τη μεθόριο γραμμή και βρισκόταν στο έδαφος της γειτονικής χώρας. Όταν ο Έλληνας ταξίαρχος πήγε ο ίδιος στο τουρκικό φυλάκιο όπου είχαν μεταφερθεί οι δύο στρατιωτικοί, ο Τούρκος ομόλογός του, του είπε ότι η υπόθεση δεν είναι στα χέρια του, έχει παρέμβει η τουρκική στρατοχωροφυλακή και πλέον δεν είναι δική του αρμοδιότητα.
Πηγή: reader.gr

