Έρευνα κατά Facebook για την πολιτική απέναντι σε ρατσιστικά σχόλια
Επιστήμη & Τεχνολογία

Έρευνα κατά Facebook για την πολιτική απέναντι σε ρατσιστικά σχόλια

Έρευνα κατά του επικεφαλής του Facebook στην βόρεια, κεντρική και ανατολική Ευρώπη, Μάρτιν Οτ, ξεκίνησε η εισαγγελία του Αμβούργου, στο πλαίσιο συζήτησης για σχόλια υποκίνησης μίσους.

Δικηγόρος άσκησε μήνυση κατά του Οτ, καταγγέλλοντας ότι το Facebook δεν διέγραψε σχόλια χρηστών παρά το γεγονός ότι είχαν επισημανθεί.

Πολλοί καταγγέλλουν το Facebook ότι δεν αφαιρεί σχόλια υποκίνησης μίσους. Μάλιστα, οι «φωνές» έχουν αυξηθεί εν μέσω της προσφυγικής κρίσης, με πολλούς να παρατηρούν ότι η ρατσιστική ρητορική έχει αυξηθεί.

Μάλιστα, ο Κινέζος δικηγόρος Τσαν-τζο Τζουν έχει αναφέρει περίπου 200 περιπτώσεις υποκίνησης βίας σε υπεύθυνους του Facebook. Για πολλές από αυτές το Facebook δεν αναλαμβάνει δράση, καθώς υποστηρίζει ότι δεν παραβιάζουν τους κανόνες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει το Der Spiegel, το Facebook ισχυρίζεται ότι ακολουθεί το ιρλανδικό δίκαιο, καθώς η έδρα της εταιρείας στην Ευρώπη βρίσκεται στο Δουβλίνο. Μάλιστα, σημειώνει ότι δεν μπορεί να κρίνει εάν κάποια σχόλια παραβιάζουν το γερμανικό δίκαιο.

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων, ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας, σύστησε ομάδα εργασίας, προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα.

Σε πρόσφατη συνάντησή του με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ είχε εκφράσει τη βούλησή του να αντιμετωπιστεί το κενό.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet