Αποτροπή αυτοκτονιών μέσω… Facebook
Επιστήμη & Τεχνολογία

Αποτροπή αυτοκτονιών μέσω… Facebook

Μια σειρά αναβαθμισμένων εργαλείων τα οποία παρέχουν περισσότερες δυνατότητες/πόρους, συμβουλές και υποστήριξη σε ανθρώπους οι οποίοι μπορεί να «φλερτάρουν» με την ιδέα της αυτοκτονίας, καθώς και τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς τους ανακοίνωσε το Facebook.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην σελίδα του Facebook Safety, ο «βασιλιάς» των κοινωνικών δικτύων συνεργάστηκε με οργανισμούς που έχουν να κάνουν με τον τομέα της ψυχικής υγείας, όπως το Forefront, το Now Matters Now, τη National Suicide Prevention Lifeline, το Save.org και άλλες για το σκοπό των συγκεκριμένων εργαλείων, ενώ παράλληλα συμβουλεύτηκε ανθρώπους που είχαν εμπειρίες από τέτοιες περιπτώσεις (αυτοκτονιών, αυτοτραυματισμών κ.λπ.).

«Ένα από τα πρώτα πράγματα που αυτοί οι οργανισμοί συζήτησαν μαζί μας ήταν πόσο μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους με πρόβλημα το να διασυνδέεται κανείς με ανθρώπους που ενδιαφέρονται.

Αν κάποιος στο Facebook δει μια άμεση απειλή αυτοκτονίας, ζητούμε να επικοινωνήσει με τις τοπικές υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης άμεσα.

Επίσης τους ζητούμε να αναφέρουν υλικό που προβληματίζει. Έχουμε ομάδες που εργάζονται ανά τον κόσμο, οι οποίες εξετάζουν κάθε αναφορά που έρχεται. Δίνουν προτεραιότητα στις πιο σημαντικές αναφορές, όπως αυτοτραυματισμοί, και στέλνουν βοήθεια και πόρους σε αυτούς που έχουν πρόβλημα» αναφέρεται στην ανάρτηση.

Επίσης, έχει επεκταθεί η υποστήριξη και οι δυνατότητες που παρέχονται σε αυτά τα άτομα όταν log-άρουν στο Facebook μετά από αναφορά σχετικά με κάτι που έχει δημοσιευθεί.

«Πέρα από το ότι τους ενθαρρύνουμε να επικοινωνήσουν με ειδικούς ψυχικής υγείας στην National Suicide Prevention Lifeline, τους δίνουμε επίσης τη δυνατότητα επικοινωνίας με έναν φίλο και παρέχουμε συμβουλές σχετικά με το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτά τα συναισθήματα» συμπληρώνεται, ενώ υπογραμμίζεται ότι παρέχονται και δυνατότητες και υποστήριξη σε αυτόν που προέβη σε αναφορά ενός ανησυχητικού post, όπως το να πάρει τηλέφωνο ή να στείλει μήνυμα στον φίλο του που προβληματίζεται ή να επικοινωνήσει με κάποιον ειδικό.

Τα updates αυτά θα είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την ανάπτυξή τους για χρήση και εκτός της χώρας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet