«Γιώργο χάσαμε»… και στο σεξ
Επιστήμη & Τεχνολογία

«Γιώργο χάσαμε»… και στο σεξ

Το αποτέλεσμα της κάλπης δεν επηρεάζει κόμματα και υποψηφίους αλλά και τις επιδόσεις των ψηφοφόρων στην… κρεβατοκάμαρα. Όσο πλησιάζει η ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, ο εκλογικός πυρετός ανεβαίνει στα ύψη και μαζί με αυτόν και η τεστοστερόνη, η ορμόνη που αυξάνει τη σεξουαλικότητα.

Επιστημονικές μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τόσο η διαδικασία της ψηφοφορίας όσο και το εκλογικό αποτέλεσμα έχει επιπτώσεις στην ερωτική ζωή των εκλογέων.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Rutgers παρατήρησαν ότι η νίκη του κόμματος που έχουν ψηφίσει οι άνδρες ψηφοφόροι ανεβάζει τα επίπεδα της τεστοστερόνης τους με συνέπεια να αυξάνεται η σεξουαλικότητά τους.

Αντίθετα οι ορμόνες των γυναικών δεν φαίνεται να επηρεάζονται από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι όταν γνωστοποιείται ο νικητής της εκλογικής αναμέτρησης, οι ψηφοφόροι αναζητούν τη σεξουαλική ικανοποίηση συχνά μέσω της πορνογραφίας.

Χρησιμοποιώντας το Google Trends, οι μελετητές κατέγραψαν αύξηση στον αριθμό της αναζήτησης σεξουαλικού περιεχομένου, από τους ψηφοφόρους των κερδισμένων των εκλογών.

Άλλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τα Πανεπιστήμια του Duke και του Michigan τεκμηρίωσε πως οι άνδρες ψηφοφόροι των οποίων η παράταξη υπέστη εκλογική ήττα, παρουσίασαν σημαντική πτώση των επιπέδων της τεστοστερόνης σε λιγότερο από μία ώρα από την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι ψηφοφόροι εμφανίστηκαν «πιο δυστυχισμένοι, υποχωρητικοί και δυσαρεστημένοι».

Ουδέν καλόν αμιγές κακού

Οι εκλογές όμως επιφέρουν και έντονη ψυχολογική φόρτιση. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Χάιφα και του Πανεπιστημίου Ben-Gurion στο Ισραήλ βρήκαν υψηλά επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης (η οποία απελευθερώνεται όταν το άτομο βρίσκεται υπό πίεση) σε ψηφοφόρους, λίγο πριν εκείνοι ψηφίσουν.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή η απρόσμενη φυσική και συναισθηματική αντίδραση μπροστά στην κάλπη μπορεί να επηρεάσει την απόφαση ενός ψηφοφόρου.

Το βάρος της επικείμενης επιλογής μπορεί να είναι ένα αγχωτικό γεγονός για ορισμένους ψηφοφόρους. Φεύγοντας όμως από την κάλπη και έχοντας ασκήσει το δικαίωμα του εκλέγειν, οι ερευνητές κατέληξαν ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας της ψηφοφορίας έχει θετική επίδραση στην ψυχική και τη σωματική υγεία τους .

Πηγή: iatropedia.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet