Εγκαταλείπουν μαζικά το facebook λόγω… άγχους
Επιστήμη & Τεχνολογία

Εγκαταλείπουν μαζικά το facebook λόγω… άγχους

Προβληματισμό δημιουργούν οι μαζικές αποχωρήσεις από το facebook στον κατασκευαστή του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από το επιστημονικό Cyberpsychology, Behavior and Social Networking, δείχνουν ότι οι χρήστες θεωρούν πως η έλλειψη της ιδιωτικότητας, η εκμετάλλευση των προσωπικών τους δεδομένων, ο διαδικτυακός εθισμός, καθώς επίσης και ο ψυχαναγκασμός της συμμετοχής, είναι ψυχολογική πίεση σε βάρος τους.

Οι χρήστες νιώθουν ότι είναι κουραστικό να απαντούν σε όλα τα σχόλια που γίνονται, δεν τους αρέσουν πλέον οι ομαδικές συζητήσεις, προφανώς γιατί περιορίζουν τον πολύτιμο χρόνο τους, ενώ, όπως λένε, φοβούνται ιδιαίτερα το γεγονός ότι αρχίζουν να εθίζονται με το διαδίκτυο και χάνουν στιγμές από την κανονική τους ζωή.

Όπως επεσήμαναν κάποιοι, βιώνουν έντονο άγχος επειδή πρέπει να είναι εξωστρεφείς, φιλικοί και αποδεκτοί σε ένα κοινωνικό σύνολο που στην ουσία δεν το έχουν επιλέξει.

Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, έδειξε ότι το 2014 έκλεισαν τους λογαριασμούς τους κατά 28% περισσότεροι χρήστες από αυτούς που τους έκλεισαν τον προηγούμενο χρόνο, το 2013.

Το φαινόμενο σύμφωνα με τους ειδικούς αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το 2015.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet