Ο Τζεφ Μπέζος θέλει να στείλει την πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι το 2024
reader.gr
Επιστήμη & Τεχνολογία

Ο Τζεφ Μπέζος θέλει να στείλει την πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι το 2024

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Amazon σκοπεύει να στείλει την πρώτη γυναίκα αστροναύτη στην επιφάνεια της σελήνης το 2024, ωστόσο η διαστημική του εταιρεία δεν είναι η μοναδική υποψήφια. 

Το 2024 μια γυναίκα πρόκειται να προσγειωθεί στην επιφάνεια της σελήνης για πρώτη φορά, χρησιμοποιώντας τεχνολογία από τη διαστημική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος. Τουλάχιστον αυτό ανακοίνωσε ο ιδρυτής της Amazon. Ωστόσο, αναμένεται να δώσει μάχη με δύο ανταγωνιστές.

Η διαστημική εταιρεία Blue Origin του Ελληνοαμερικανού δισεκατομμυριούχου σκοπεύει να στείλει την πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι, μια σκέψη που ο ίδιος μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο Instagram.

«Αυτή είναι η μηχανή του πυραύλου που θα φέρει την πρώτη γυναίκα στην επιφάνεια της σελήνης», έγραψε ο Μπέζος δίπλα από ένα βίντεο που δείχνει δοκιμή κινητήρα στο Marshall Space Flight Center της NΑSA στην Αλαμπάμα.

Η Blue Origin ανταγωνίζεται τη Dynetics και το SpaceX του ιδρυτή της Tesla, Έλον Μασκ, για να κερδίσει τη σύμβαση για την κατασκευή του επόμενου συστήματος ανθρώπινης προσελήνωσης της NASA. Με αυτό αναμένεται να φτάσουν άνθρωποι στο φεγγάρι. Θα είναι η πρώτη φορά που η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Επιστήμης Διαστήματος και Πτήσεων των ΗΠΑ θα μεταφέρει τους ανθρώπους στο φεγγάρι με διαστημικά λεωφορεία που ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρείες.

Τον Απρίλιο του 2020 η NASA υπέγραψε σύμβαση για τη δημιουργία διαστημικού λεωφορείου με τις παραπάνω τρεις εταιρείες. Δύο εξ αυτών θα επιλεγούν το επόμενο έτος για να κατασκευάσουν τα πρωτότυπα τους, ώστε να στελεχώσουν αποστολές που θα ταξιδεύουν στη Σελήνη από το 2024, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του οργανισμού στο Reuters.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet