Χάκερ “έκαψαν” τους άπιστους παντρεμένους του Ashley Madison
Επιστήμη & Τεχνολογία

Χάκερ “έκαψαν” τους άπιστους παντρεμένους του Ashley Madison

Οι χάκερ που είχαν μπει στα αρχεία του site «γνωριμιών για παντρεμένους» Ashley Madison πραγματοποίησαν την απειλή τους και έβγαλαν στο Διαδίκτυο λογαριασμούς χρηστών του.

Τον Ιούλιο, η ομάδα χάκερ Impact Team («Ομάδα Επίδρασης») είχε υποκλέψει προσωπικά στοιχεία χρηστών του Ashley Madison -που απευθύνεται σε παντρεμένους που αναζητούν εξωσυζυγικές «περιπέτειες»- και απειλούσε ότι, εάν το site δεν έκλεινε, θα τα δημοσίευε. Το site, που εδράζεται στο Τορόντο του Καναδά, έχει πάνω από 37 εκατομμύρια χρήστες ανά την υφήλιο.

Tην Τετάρτη, η ομάδα ανέφερε πως μέρος των στοιχείων -διευθύνσεις e-mail και αριθμοί πιστωτικών καρτών- δημοσιεύτηκαν στο «αόρατο Διαδίκτυο». Η εταιρεία που έχει το Ashley Madison, η καναδική Avid Life, δεν επιβεβαίωσε τη γνησιότητα των στοιχείων και περιορίστηκε στο ότι «έχει σε γνώση της τον ισχυρισμό».

Το «αόρατο Διαδίκτυο» δεν είναι προσβάσιμο μέσω των συνηθισμένων μηχανών αναζήτησης και το περιεχόμενό του είναι κρυπτογραφημένο.

Εντός μερικών ωρών ωστόσο, άλλοι χρήστες είχαν ήδη αρχίσει να αποκωδικοποιούν το φάκελο και να διοχετεύουν στοιχεία στο «κανονικό» Διαδίκτυο.

Η εταιρεία που έχει το Ashley Madison καταδίκασε ως «ηθικολόγους» τους χάκερ, λέγοντας πως παριστάνουν τον «ηθικό δικαστή χιλιάδων, θεωρώντας ότι μπορούν να επιβάλουν προσωπικές απόψεις περί αρετής σε όλη την κοινωνία».

«Η παράνομη πράξη τους έχει πραγματικές επιπτώσεις για αθώους πολίτες» ανέφερε η εταιρεία. Στην έρευνα για την παραβίαση συμμετέχουν το αμερικανικό FBI και οι καναδικές Αρχές.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet