Άγιοι Ανάργυροι: Με οκτώ σφαίρες σκότωσε την οικογένειά του κι αυτοκτόνησε
Κοινωνία

Άγιοι Ανάργυροι: Με οκτώ σφαίρες σκότωσε την οικογένειά του κι αυτοκτόνησε

Πυροβόλησε συνολικά οκτώ φορές με το υπηρεσιακό πιστόλι, διαμέτρου εννέα χιλιοστών, ο 46χρονος αστυνομικός, αμέσως μετά τον μοιραίο καβγά που κατέληξε στην τραγωδία με τέσσερις νεκρούς, στους Αγίους Αναργύρους.

Τα γεγονότα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, μέσα στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου, στην οδό Ευριπίδου, στους Αγίους Αναργύρους, όπου έμενε ο δράστης και αυτόχειρας, μαζί με την 37χρονη σύζυγό του, γιατρό και την κορούλα τους, 3,5 ετών.

Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, που έχει λάβει η αστυνομία, η σχέση του δράστη και αυτόχειρα με την πεθερά του ήταν τεταμένη, για λόγους κληρονομικούς και συγκεκριμένα για το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου που έμενε η πεθερά. Σύμφωνα με τα όσα έχουν απαντήσει άνθρωποι που γνώριζαν όσα συνέβαιναν μέσα στην οικογένεια, ο αστυνομικός απαιτούσε από την πεθερά να το γράψει στην κόρη της.

Πάνω στον καβγά, ο αστυνομικός φαίνεται ότι πυροβόλησε τη γυναίκα, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα. Η πεθερά του ανέβηκε από τον κάτω όροφο να δει τι συνέβη και τότε ο αστυνομικός την πυροβόλησε κι αυτήν. Από την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση, διαπιστώνεται ότι η σύζυγος φέρει τρεις σφαίρες στον θώρακα και στην κοιλιά και η πεθερά δύο σφαίρες. Φαίνεται επίσης ό,τι ο δράστης και αυτόχειρας καταδίωξε την πεθερά, η οποία προσπάθησε να διαφύγει.

Το κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό με μια σφαίρα στο κεφάλι στο κρεβάτι των γονιών του, ενώ ο πατέρας του βρέθηκε γονατιστός μπροστά του, όπου αυτοπυροβολήθηκε κάτω από το σαγόνι.

Δίπλα στο πτώμα του αστυνομικού βρέθηκε το υπηρεσιακό όπλο του, με το οποίο διέπραξε το τριπλό έγκλημα και αυτοκτόνησε.

Η σύζυγος του αρχιφύλακα είχε έναν αδελφό, ο οποίος πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρδιά, ενώ προηγούμενα είχε πεθάνει κι ο πατέρας της.

Ο 46χρονος αρχιφύλακας μέχρι χτες στις 17.00 το απόγευμα ήταν με τον Κώστα Σημίτη, στη φρουρά του οποίου υπηρετούσε από το 1996, καθώς συνόδευε τον πρώην πρωθυπουργό σε γεύμα, ενώ σήμερα και αύριο είχε ρεπό.

Η τραγωδία έχει προκαλέσει σοκ στον κ. Σημίτη και στους συναδέλφους του αρχιφύλακα, οι οποίοι τον περιγράφουν ως έναν ήρεμο και ισορροπημένο άνθρωπο.

Υπενθυμίζεται ότι από την επιτροπή καταλληλότητας ο αρχιφύλακας πέρασε το 2011, η οποία τον έκρινε απολύτως ικανό να φέρει όπλο και επρόκειτο να ξαναπεράσει σύντομα, ενώ -όπως λένε οι προϊστάμενοί του- δεν είχε δείξει ποτέ συμπεριφορά που να παραπέμπει σε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον νόμο περί όπλων, οι αστυνομικοί εξετάζονται από τις επιτροπές της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταλληλότητά τους να φέρουν πυροβόλα όπλα, πριν την είσοδο τους στο Σώμα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet