«Άνοιξε φάκελος» – Η ανακοίνωση του ΕΣΡ για το Big Brother μετά τα σχόλια περί βιασμού
reader.gr
Κοινωνία

«Άνοιξε φάκελος» – Η ανακοίνωση του ΕΣΡ για το Big Brother μετά τα σχόλια περί βιασμού

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) προχώρησε σε ανακοίνωση μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε εξαιτίας της χυδαίας αναφοράς περί βιασμού από παίκτη του Big Brother.

Το ΕΣΡ ενημερώνει πως έχει λάβει πάνω από 200 καταγγελίες για το θέμα και ενημέρωσε ότι έχει σχηματιστεί φάκελος και ορίστηκε εισηγητής για τη διερεύνησή του.

Ταυτόχρονα διευκρινίζει πως το «ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά» διότι «ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί – μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών – μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς». 

Η ανακοίνωση του ΕΣΡ

Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά τη διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου.

Κάποιοι από τους καταγγέλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται «γιατί σιωπα το ΕΣΡ», η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά!

Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί – μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών – μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία έχει ήδη εκφρασθεί.

Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής.

Ν.Δ.: Ας μην θολώνουμε το πανίσχυρο μήνυμα με μικρόψυχες προσπάθειες πολιτικής εκμετάλλευσης

Οτιδήποτε προωθεί την κουλτούρα του βιασμού είναι εγκληματικό και άρα απερίφραστα καταδικαστέο και μη αποδεκτό. Πόσο μάλλον όταν αυτό δημοσιοποιείται στο πλαίσιο τηλεοπτικών προϊόντων. Τα αντανακλαστικά που επέδειξε η κυβέρνηση, η ομόθυμη καταδίκη σύσσωμου του πολιτικού κόσμου, η αντίδραση των λειτουργών των ΜΜΕ, αλλά και της κοινωνίας στο σύνολο της αποτελούν την πιο εμφατική απάντηση σε τέτοια φαινόμενα. Ας μην θολώνουμε το πανίσχυρο μήνυμα με μικρόψυχες προσπάθειες πολιτικής εκμετάλλευσης.

Το σχόλιο περί βιασμού 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Αλεξανδρίδης ακούγεται, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, να κάνει εμετικά σχόλια για το πώς αντιμετωπίζει τις γυναίκες, λέγοντας σε συζήτηση με δύο ακόμα παίκτες του ριάλιτι «με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζει το πακέτο αλλιώς έχει βιασμό».

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τα χυδαία σχόλια του παίκτη, υπήρξε παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος ζήτησε την άμεση αντίδραση του ΣΚΑΪ.

«Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με διάλογο σε τηλεοπτικό ριάλιτι, με περιεχόμενο χυδαία σεξιστικό που παραπέμπει ακόμα και σε εγκληματική πράξη, έχω ζητήσει την άμεση διερεύνηση από το ΕΣΡ. Επικοινώνησα επίσης με τον τηλεοπτικό σταθμό και θεωρώ αυτονόητη την άμεση αντίδρασή του» έγραψε στο Twitter ο Στέλιος Πέτσας

Τα απαράδεκτα σχόλια του Αντώνη Αλεξανδρίδη για το πώς αντιμετωπίζει τις γυναίκες καταδίκασαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας παρέμβαση του ΕΣΡ, ενώ χορηγοί ανακοίνωσαν πως αποχωρούν από το Big Brother

Τελικά η παραγωγή του Big Brother κάλεσε τον Αντώνη Αλεξανδρίδη στο δωμάτιο επικοινωνίας και τον έδιωξε από το ριάλιτι.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet